Jump to content

RAJFO

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. kupio bih zemlju od prijatelja koji mi je dužan novce. don bi platio i porez na promet nekretnina dali je to moguće? drugo njegov brat je vlasnik drugog dijela nekretnina a iste bi se odrekao u korist njega dali je dovoljna izjava kod biljeznika o odricanju tog dijela? i treće ja se nebi upisao u z.k. sud već bi nakon sklapanja ugovora o darovanju to prodao već drugoj osobi, kolko poreza ja plaćam?
  2. hvala Omerta_man na odgovoru ali nisam dobio odgovor dali se js mogu žaliti na to što je ovršenik tražio izuzeće, kolko to traje, i šta sa prigovorims trećih osoba koja tvrde da imaju prava na predmetu iseljenja a ja sam upisan kao vlasnik a oni navodno imaju neka prava uživanja. molim pomoć!
  3. Mislim nisam glup ali malo jesam jer ne razumijem kad druga strana traži izuzeće suca (znam da nemre onda delat na spisu) kolko to dugo traje u ovršnom postupku koji sam ja pokrenuo? pet šest dana ili mjesec dva? ok ja sam ovrhovoditelj a on ovršenik a radi iseljenja, i sad se žalili ja piso očitovanje u roku 8 dana itd slali prigovore nekih trećih osoba za koj enikad nisam čuo i tak, sve je to bezveze, ali izuzeće? mogu se i ja žalit na to? jel mi može poništit cjelu ovrhu (ok presudu nemre pravomoćna je makar su tražili izvanredni pravni lijek radi povrata u zadnje stanje i reviziju) unaprijed hvala!
  4. Omerta_man, blanka, ultra! hvala vam puno svima od srca na vašim odgovorima svi ste mi pomogli netko savjetom a netko di da pogledam hvala još jednom!
  5. Prije svega pozdrav svima, prvi put sam ovdje nadam se ne i posljednji. Uratko, prijatelj mi ima udrugu a ja bi mu treabo pomagati u radu volonterski. Nakon registracije udruge u uredu za opću upravu, nije se prijavio u poreni registar,ne plaća PDV,prima sredstva preko računa i dodjeljuje članovima udruge njihove stipendije od sporta. (udruga je neprofitna/sportska i ne bavi se prodajom već samo isključivo ima članove i prima donacije.) 1. Da li je uopće potrebno prijaviti udrugu u porezni registar? 2. Ako je kakve su kazne za to ako nije ranije učinjeno? 3.Kakvi papiri su uopće potrebni za registriranje u RPO te kako se prijavljuje porezno izvješće? (tromjesečno,dvomjesečno, kvartalno,godišnje?) Unaprijed hvala na odgovorima, jednostavno sam zbunjen imam znanje o radu porezne ali za udruge ne. Hvala svima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija