Jump to content

clara

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Muz i rodjak su imali suvlasnistvo parcele na otoku. 1995 su je sporazumno razvrgnuli i sve rijesili u zemljisnim knjigama. Muz bi mu to sad prodao. Zanima me jel ima kakav drugi nacin, obzirom da je to nekad bila jedna parcela, ili ici redovno putem kupoprodajnog ugovora.
  2. Naslijedila sam 20 posto udjela u jednoj firmi, vrijednost je oko 250000 kuna. Sad bih to htjela prodati, pa me zanima kako to mogu napraviti. Odakle poceti, na sto paziti, jel se placa neki porez na to??Zahvaljujem svima na pomoci.
  3. Nastavak, presuda je donesena u nasu korist, do duse nisam je vidjela, kod odvjetnika je. Mene zanima jel upis u zemljišne knjige ide automatski, znaci salje sud ili je potrebno s presudom ici u gruntovnicu. I moramo li mi cekati da se druga strana zali na presudu pa tek onda ici na upis vlasnistva. Hvala
  4. jesmo, upisali smo to odmah u gruntovnici, ali ovo nisam znala za uspostavu prijašnjeg stanja. Hvala,
  5. nastavak, podnesena je tužba za utvrdjenje prošle godine krajem listopada i prvo ročište će biti za desetak dana. Prodavatelj je kroz to vrijeme, 1996 digao hipoteku, 1998 je netko pokušao ovrhu,pa je odbijena, nasreću, uzeli su mu nešto drugo zbog novčanih potraživanja, mene zanima jel mi to možemo iskoristiti na sudu, i snosi li on neke sankcije zbog toga, znači, imamo potvrdu da je isplaćena nekretninaa a on je i dalje s tim manipulirao.
  6. U kući od 1993 živi kupčeva sestra prijavljena na tu adresu, prodavatelj se nikad nije pojavio za to vrijeme, kupac je živio u toj kući zadnje dvije godine ali bez prijave na toj adresi. Nekretnina je prijavljena u ostavinskoj raspravi, nasljednik je majka kupca. Ovih dana angažirat će odvjetnika. Zahvaljujem na brzom odgovoru, ohrabrili ste nas. Zanima nas još samo da li je taj sud dugotrajan i skup.
  7. Kupac je 1993 sklopio privremeni kupoprodajni ugovor o kupnji nekretnine s prodavateljem koji nije ovjeren. 1994 godine potpisuju potvrdu o isplati nekretnine u cijelosti u prisutnosti jednog svjedoka koji je prijatelj prodavatelja. Ta potvrda takodjer ostaje neovjerena. Kupac useljava u tu nekretninu 1993 godine. Kupac iznenada umire prije par mjeseci.Njegova obitelj pronalazi te ugovore poslije njegove smrti, stupa u kontakt s prodavateljem koji prvi put kaže da je sve u redu a potom tvrdi da mu je kupac ostao dužan i traži dvije trećine prvotne cijene. Šta napraviti u ovom slučaju, kako dokazati kupnju, koliki su izgledi da se to što prije dovrši?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija