Jump to content

ivaja

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dijete ima 8 godina sada i nism o tome pričali s njim jer želimo što manje upletati njega. Ja ne znam dali je njegova mama mu šta govorila. A i to je sve komplicirano jer ona oduvijek dosta psihički dijeluje na njega u smislu da on nju stalno žali kako je ona jadna i tužna, kako ona nema novaca a mi imamo koliko hoćemo. To mu ona govori u što smo se i sami uvjerili. I što je najgore ona mu je usadila uglavu da on (dijete) nju ne smije živcirati jer će mama završiti u bolnici, pa tako da dijete jadno ne zna šta bi i puno puta je plakao kod nas jer se boji dda mama ne završi u bolnici. Ma sve je to tako tužno i jadno da ne znaš šta je bolje, platiti i pustiti joj ili se boriti.
  2. Slažem se s vama u vezi toga da ima i gorih situacija i da je bolje riješiti novcem nešto ako se može pa da bude mir u kući. Ali bude ti krivo kada je netko tako ne zahvalan i još ide te suditi, a znaš koliko truda ulažeš u dijete i sve ostalo. Idem sutra na razgovor sa socijalnom službom pa ću čuti šta oni kažu u vezi toga. Dali vrijedi dokazivati išta, ili joj treba i to popustiti. hvala na savjetu.
  3. Nažalost nju samo zanima novac, ne kažem da ona ne voli svog sina i da ne želi biti s njim, već i njoj odgovara ovakav raspored vidjanja. Ona želi 500 kn mjesečno bez obzira na sve. I meni nije jasno kako netko može biti toliko pohlepan, umjesto da bude sretna što dijete odrasta i uz oca i majku (i ako su razvedeni) ona sada tjera neki inat. Mi odgajamo dijete, oblačimo, vodimo ga svuda sa sobom, nikada nigdje ne idemo bez njega i kada je ona pitala da bude s nama cijelo vrijeme jer ona nema strpljenja za njega (tako je ona rekla) mi smo naravno bez razmišljanja pristali. Sve ovo što ja pišem nije da nju blatim već to svi znaju koji su s njom i nama u kontaktu, zato mi nije jasno kako ona ima pravo na alimentaciju (kako njen odvjetnik kaže) kada nije sa sinom ništa više od nas? Ja mislim da mu nije ni rekla koliko je ona vremenski s njim već da se oni drže onog rješenja od razvoda.
  4. Ja osobno nisam pročitala ali mi je suprug rekao da je mama dobila skrbništvo, a on ima pravo vidjati dijete dva puta mjesecno preko vikenda i mora plačati alimentaciju.
  5. Moj suprug ima dijete iz prvog braka. Nakon razvoda majka je dobila skrbništvo i pravo na alimentaciju. Od tada, prošlo je 5 godina dijete je preko tjedna sa nama, a samo vikendom kod mame ili bake. Nama to nikada nije smetalo jer suprug želi biti sa svojim sinom što je više moguće. Sada je dijete krenilo u školu pa je svaki dan i kod nas i kod mame, jer kod nje ide u školu. Kada ide poslije podne u školu onda spava kod nas i mi ga odvezemo u 13:00 u školu, nakn nastave dodje kući kod mame, napiše zadaću i mi u 19:oo dolazimo po njega. Kada ide ujutro u školu onda spava kod mame, ode u školu i mi u 13:00 dolazimo po njega. Bude kod nas do nekih 8, 9 sati navećer i vozimo ga kod mame. Kada su praznici onda je preko tjedna kod nas,a subotu i nedjelju kod mame. Mi smo uvijek kupovali šta god je trebalo da ima kod mame, a isto tako i kod nas ima sve što mu treba. Sve je to štimalo dok sadan njegova mama nije odlučila tužiti bivšeg supruga za zaostatke alimentacije. E sada mene zanima ako netko zna, dali ona to ima pravo s obzirom da dijete nije ništa više (čak i manje) kod nje nego kod nas?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija