Jump to content

detepe

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je detepe objavio

  1. Pozdrav Zanima me da li postoje propisi/pravne obveze kod distribucije besplatnih novina/oglasnika? Distribucija novina bi se obavljala u npr. obrtima, poduzećima raznih djelatnosti, po čekaonicama Doma zdravlja, kafićima ... na određenom području grada. Osim oglasa imala bi i kakvu zabavnu/informativnu tematiku za široko pučanstvo. Besplatne novine bi bile financirane putem oglasnog prostora u njima, priprema i distribucija obavljane unutar vlastitog poduzeća, a tiskane u vanjskoj usluzi. Imam poduzeće prijavljeno na: (*) proizvodnja hrane (*) grafički dizajn, industrijski dizajn, dizajn interijera, dizajn novih medija (multimedija), modni dizajn i drugi dizajn (*) projektiranje, građenje i nadzor nad građenjem (*) izdavačka djelatnosti (*) tiskanje časopisa i drugih periodičnih publikacija, knjiga i brošura, glazbenih djela i glazbenih rukopisa, karata i atlasa, plakata, igračih karata, reklamnih kataloga, prospekata i drugih tiskanih oglasa, djelovodnika, album, dnevnika, kalentara (*) tiskanje poslovnih obrazaca i drugih tiskanih komercijalnih publikacija, papirne robe za osobne potrebe i drugih tiskanih publikacija, pomoću knjigotiska, offseta, fotogravure, fleksogravije, sitotiska i drugih tiskarskih strojeva (*) računalne i srodne djelatnosti (*) financijsko davanje u zakup (leasing) (*) poslovanje nekretninama (*) djelatnost javnog cestovnog prijevoza putnika i tereta u unutarnjem i međunarodnom prometu (*) prijevoz za vlastite potrebe (*) promidžba (reklama i propaganda) (*) djelatnost za njegu i održavanje tijela (*) istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnijenja (*) savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem (*) organiziranje i priređivanje sajmova, izložaba i zabavnih djelatnosti (*) organizacija i održavanje stručnih seminara, konferencija, simpozija, tribina (*) športska rekreacija (*) kupnja i prodaja robe (*) obavljanje trgovačkog posredovanja na domaćem i inozemnom tržištu (*) zastupanje stranih tvrtki (*) pružanje usluga u nautičkom, seljčakom, zdravstvenom, kongresnom, športskom, lovnom i drugim oblicima turizam (*) pružanje ostalih turističkih usluga (*) pripremanje hrane i pružanje usluga prehrane, pripremanje i usluživanje pića i napitaka, pružanje usluga smještaja (*) proizvodnja tekstila i tekstilnih proizvoda (*) proizvodnja kozmetičkih sredstava i ljekovitih čajeva (*) uzgoj usjeva, vrtnog i ukrasnog bilja (*) uzgoj, prerada i konzerviranje voća i povrća (*) proizvodnja suvenira (*) proizvodnja proizvoda od gline (*) frizerski saloni i saloni za uljepšavanje (*) snimanje i umnožavanje zvučnih zapisa (*) snimanje i umnožavanje video zapisa (*) fotografske djelatnosti (*) usluge prevođenja (*) usluge lekture (*) djelatnost turističke agencije Unaprijed hvala na odgovorima .
  2. cigo1 veteranu Zaista Vam hvala na iscrpnom savjetovanju i brzom odgovoru. I također sve najbolje u Novoj Godini LP
  3. Proučila sam nn149/Zakon o radu, onoliko koliko mogu kao laik, pa me zanima i dodatno baš "glas naroda" tj. od onih koji jesu u tome koliko često uopće funkcionira to sa dobivanjem otpremine uz pomoć suda, dobivanjem otkaza bez moje krivice, uz pomoć suda ili Inspekcije rada. Zapravo, sad se pomalo već i premišljam oko otpremine Kako se dobiva otpremina od firme koja je očito u financijskoj gabuli (čim si ni plaćanje grijanja ne mogu priuštiti), a da to mene ne košta (odvjetničke usluge) niti stvori loš glas na moj račun (s obzirom da namjeravam ostati u toj struci i vjerojatno dolaziti u kontakt s mojim bivšim poslodavcima) Što bi mi svatko od Vas preporučio, a da se ne kosi sa Zakonom o radu.
  4. Imam istu situaciju kao autorica teme - 7 godina staža u ovoj firmi - Kašnjenje plača po dva mjeseca - Niti jedan obračun plača nisam dobila na ruke - Firma nema kolektivni ugovor (saznala sam kad sam tražila da mi povećaju broj dopuštenog godišnjeg s trenutne osnovice) - Za uplaćivanje doprinosa ne znam, nisam provjeravala. - Radim u prostoru koji je slabo grijan. - Radim subotama iako mi nisu u ugovoru o radu. - Radim prijavljena na nižu stručnu spremu. - Radim posao koji je ispod mojih kvalifikacija. - Prije nekih mjesec dana su mi dali da potpišem ugovor s upozorenjem da sam skrivila nešto što nisam, niti se ta greška uopće dogodila. Odbila sam potpisati. Jučer su mi uplatili plaču za 11 mjesec umanjenu za 2.000 kuna cca. Pretpostavljam da je to nastavak onog ugovora s upozorenjem na grešku koju nisam počinila, niti se dogodila. Što mi je činiti? Ja zaista ne želim više raditi tamo, zima mi je, posao je daleko ispod mojih želja i mogućnosti, ali želim naknadu s burze neko vrijeme dok se ne snađem bolje u privatnom poslu. Ne namjeravam se raspravljati niti svađati sa direktorom, tip sam samo za čist račun, duga ljubav a i kad tad bi se moglo dogoditi u budućnosti da će mi trebati kao poznanstvo. E sad moja pitanja : 1. otpremnina Znam da imam pravo na otpremninu. U mom slučaju bi bila minimalno 14.000 kuna. Zaista mislim da ju nikad neću dobiti, ma niti dio nje, pošto je firma u velikim financijskim problemima. Ne bi mi bilo teško skroz odustati od nje. Da li da spomenem to poslodoavcu radi lakšeg dobivanja otkaza kao tehnološki višak. 2. kakav otkaz? Da li se ljudski dogovoriti s njim za otkaz kao tehnološki višak, ili odmah ići na izvanredni otkaz radi svih njihovih grešaka koje su evidentne: kašnjenje plače, npr. za rujan smo dobili krajem 11.tog mjeseca itd., ne dobivanja obračuna plača. Moje greške ne postoje, niti su evidentirane samim time.
  5. Hvala Vam mnogo! Puno ste mi pomogli.
  6. Oprostite što nisam stavila post pod već postojeći topic u vezo otvaranja obrta. Početnička greška
  7. Molim Vas pomoć savjetovanjem. Vidim po dosadašnjim postovima da pitam na savršenom mjestu Otvorila bih dječju igraonicu/cuvaonicu za djecu od 6 mjeseci na dalje. Unutar kompleksa bi bio i dio za odrasle, rekreacija, citaonica... ali bitni dio bi bio dječja igraonica. Predviđeni mjesečni prihod bi bio 50.000 - 70.000 kuna, predviđeni mjesečni rashod (režije, najam i place) bi bio 25.000 Zanimaju me troškovi vezani uz porez, pocetni troskovi otvaranja. Koliko novaca? Kome? Da li to mogu otvoriti kao obrt? Otprilike sam se upoznala s Zakonom o predškolskom odgoju i naobrazbi u koji spadaju djecje igraonice, ali nigdje nisam dosad naisla na podatak koliki je porez i obveze prema drzavi za tu vrstu aktivnosti. Ima li olaksica? Unaprijed Vam puno hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija