Jump to content

Karlo46

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kako kupiti nekretninu na kojoj postoji zabilježba o doživotnom uzdržavanju? Da li prije sklapanja kupoprodajnog ugovora vlasnik i osoba na koju je stavljena zabilježba moraju raskinut ugovor o doživotnom uzdržavanju vlasnika nekretnine ili je moguce u kuporodajnom ugovoru navest da se vlasnik i osoba na koju je zabiljezba slazu da se izvrsi prijenos vlasnistva na kupca i da nemaju niti jedan niti drugi bilo kakovih potrazivanja od strane kupca te da se briše zabilježba o doživotnom uzdržavanju na predmetnoj nekretnini.
  2. Prodajem nekretninu kupcu koji diže stambeni kredit u banci. Da li ima netko da mi može opisat korake po kojima se to odradjuje. Ja sam prodavatelj, zanimaju me točno koraci nakon predugovora i odobrenja kredita kupcu. Točnije nakon šta solemniziramo ugovor o kupoprodaji kada kupac postaje vlasnikom nekretnine. Da li automatski čim je potpisan ugovor ili nakon šta prodavatelju bude isplačen novac od strane banke. Da li banka isplačuje novac direktno prodavatelju ili ga isplačuje kupcu pa kupac isplačuje prodavatelju?
  3. Pozdrav. Prodajem stan koji kupac kupuje putem bankovnog kredita. Stan je 1/1 moje vlasnistvo i nema tereta. Banka zahtijeva predugovor prije odobrenja kredita pa me zanima jel imate kakve primjere tih predugovora i konacnih ugovora. Odnosno nacin na koji bi to sve trebalo odradit. Nisam nikada kupovao niti prodavao putem kredita pa me znam kako tu funkcionira.
  4. Pozdrav, da li ima netko primjer ugovora za kupnju nekretnine? Šta je bitno navest u istom? Da li je potrebno da nekretnina ima energetski certifikat? Da li je dovoljno da se na ugovoru samo ovjeri potpis prodavatelja. Nekretnina se kupuje za keš, ne na kredit.
  5. A sta je s vozačkom i da li se na ovu novcanu kaznu primjenjuje onih pola iznosa ili 1/3 ako se plati odmah. Ne znam tocno kako to funkcionira. uređeno: prije 1 sat od Karlo46
  6. Clanak 53 stavak 4 novcana kazna u iznosu od 3000 do 7000kn za prekrsaj ako vozac vozi u naseljenom mjestu brzinom vecom od 30-50km/h od dopustene. Na temelju cega se odredjuje tocan iznos novcane kazne i da li se za isti prekrsaj izrice mjera zabrane upravljanja vozilom jer vidim u zakonu pise najmanje 3 mjeseca ako je prekrsaj pocinjen drugi puta. Sta bi znacilo ako je prvi puta onda nema te mjere?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija