Jump to content

tita

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Najprije cu ukratko iznijeti svoju situaciju: Trenutno sam u 4. mjesecu trudnoce, zaposlena sam sezonski i to u razdoblju od 1.6.do 15.9.2011. tekuce godine. Za ozujak i travanj isplacene su mi dvije place u drugoj firmi, u kojoj sam radila vrlo kratko vrijeme. Prethodno, prije toga, radila sam u trajanju od 28.8.2008.godine do 17.01.2010. godine. Nemam tocnu informaciju za koje se razdoblje racuna prosjek place prilikom odlaska na komplikacije, stoga sam Vam opisala svoj radni staz u protekle 3 godine. Molim Vas savjet sto bi bilo najbolje uciniti u mom slucaju. Koliko mi je bitno pokusati traziti sadasnjeg poslodavca za produzetak Ugovora o radu kako bih na komplikacije otisla kao zaposlena zatim, na koliko dugo bih bih trebala produziti svoj Ugovor o radu radi samog porodiljnog dopusta te kada bi, prema mojoj situaciji, najbolje bilo otvoriti bolovanje-komplikacije. Hvala. Srdacan pozdrav!
  2. Najprije cu ukratko iznijeti svoju situaciju: Trenutno sam u 4. mjesecu trudnoce, zaposlena sam sezonski i to u razdoblju od 1.6.do 15.9.2011. tekuce godine. Za ozujak i travanj isplacene su mi dvije place u drugoj firmi, u kojoj sam radila vrlo kratko vrijeme. Prethodno, prije toga, radila sam u trajanju od 28.8.2008.godine do 17.01.2010. godine. Nemam tocnu informaciju za koje se razdoblje racuna prosjek place prilikom odlaska na komplikacije, stoga sam Vam opisala svoj radni staz u protekle 3 godine. Molim Vas savjet sto bi bilo najbolje uciniti u mom slucaju. Koliko mi je bitno pokusati traziti sadasnjeg poslodavca za produzetak Ugovora o radu kako bih na komplikacije otisla kao zaposlena zatim, na koliko dugo bih bih trebala produziti svoj Ugovor o radu radi samog porodiljnog dopusta te kada bi, prema mojoj situaciji, najbolje bilo otvoriti bolovanje-komplikacije. Hvala. Srdacan pozdrav!
  3. Još ti jednom hvala i pročitala sam ono što si napisao , ali kao svjedok sam već prisustvovala sudu (što, priznajem, nisam navela), a mene je zanimalo da li i nakon toga dobivam bilo kakvo Riješenje... Uglavnom, sve mi je jasno...potvrdio si mi što sam i pretpostavljala...bez fiškala ništa! pozdrav!
  4. Bok cigo! Zahvaljujem ti na trudu slaganja mojih pobrkanih lončića Sve što se tiče inspekcije, meni je jasno! Odnosno to da oni ne mogu ništa u vezi dugovanja novaca. Oni su ustvrdili određene nepravilnosti koje sam ja prijavila i to je to. Moj poslodavac će za to odgovarati. Mene je, zapravo, zanimalo to na koji način bi ga najbolje bilo prijaviti sudu. Spomenula sam kazneno djelo ..da! sad je i meni to malo čudno jer sam zapravo mislila na Prekršajni sud pošto mi je u sjećanju da je netko, sa ovog portala, nekome sugerirao prijavu prekršajnom sudu. Jasno mi je da je svaki slučaj individualan, ali mene interesiraju mogućnosti. Otkaz je bio izvanredni, iz razloga neisplate plaće preko tekućeg računa, neizdavanja platnih lista (koje su tek nakon prijave uredno dostavljene), nepoštivanja prava na godišnji odmor kao i prekovremeni sati te rad na praznike, a što se nije nigdje niti prikazivalo, a niti isplaćivalo! Sve je to prijavljeno inspekciji. Od njih sam dobila odgovor da je sve navedeno i utvrđeno te da slijedi daljnji postupak protiv te firme. Zadnjih dana pokušavam dobiti Inspektorat kako bih se informirala o fazi u kojoj je trenutno slučaj i o onome što mene zapravo ovdje i zanima...da li ću od njih, nakon završetka slučaja, dobiti ikakvu informaciju koja bi mi mogla pomoći ukoliko se odlučim za prijavu bivšeg poslodavca sudu. Hvala
  5. Pozdrav svima! U daljnjem tekstu iznijeti ću svoj slučaj i molim Vas za pomoć i savjet. Prije 4 mjeseca predani je zahtjev za otkaz Ugovora o radu određenoj firmi te su sva prekršena prava radnika prijavljena Državnom inspektoratu. Inspekcija je sve navedeno potvrdila. Još uvijek nemamo nikakve informacije o eventualnom završetku slučaja od strane Inspekcije. Zanima me da li se Inspekcija sama očituje o tome i da li uopće ona daje ikakve informacije te da li na temelju toga možemo dalje slučaj prijaviti Sudu ili policiji kao kazneno djelo. Ujedno molim i savjet o tome što bi najbolje bilo napraviti jer je bivši poslodavac još uvijek ostao dužan određene zaostatke plaće. Zahvaljujem!
  6. Poštovani, razmišljam o pokretanju posla, čišćenje vikendica i sl. Pošto zasad nemam registriranu firmu niti obrt, molim vas za informaciju da li je sa fizičkim osobama dovoljno sklopiti samo Ugovor o djelu. Najljepše se zahvaljujem.
  7. Hvala ti puno, trebala sam da mi to netko potvrdi :hvala: a što se šikaniranja tiče...to je i tako stalno prisutno
  8. Poštovani, zanima me koja prava imam i kako ih mogu braniti. Naime, poslodavac mi u isplatnoj listi prikazuje fond sati (40 sati na tjedan) koji su raspoređeni u 5 radnih dana. Prema Ugovoru o radu dogovorena je osnovna bruto plaća. Poslodavac zahtijeva od mene svaku drugu subotu radnu i to od 8 do 12 sati ili od mene traži da ostajem poslije radnog vremena kako bih nadoknadila slobodnu subotu, ali mi te sate nigdje ne prikazuje. Prekovremeni rad mi nije definirani niti spomenuti prije potpisivanja Ugovora o radu. Prema Pravilniku o radu, prekovremeni sati se plaćaju više. Smatram da bi se, pošto radim u djelatnosti trgovine i svjesna sam da postoji potreba za radom čak i svakog dana u tjednu, ipak trebali moji prekovremeni sati platiti ili barem prikazati u isplatnoj listi. Radim kao poslovna tajnica u uredu direktorice koja neprestano konzumira cigarete (i u sate koji nigdje nisu prikazani) što ugrožava moje zdravlje općenito, a k tome imam i očnu alergijsku reakciju na dim cigarete sa čime je ona i upoznata te često ne mogu normalno funkcionirati zbog suznih očiju. Odlukom Uprave društva, u prostorima ureda direktora pušenje je dozvoljeno. Molim Vas da mi ukratko objasnite na koji sam način i da li uopće jesam, zaštićena od strane Zakona o radu i Zaštite na radu. Hvala. Pozdrav!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija