Jump to content

palmaMP

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. palmaMP

    Prezime

    Molim vas, za odgovor... Mozda je ovo glupo pitanje, ali pored svih zafrkanicija koji mi radi bivsi suprug, preti mi da ce me tuziti ako ne promenim njegovo prezime. Ja nemam ni vremena,ni visak novca, a ni zivaca da menjam sva dokumenta. Ima li pravo da trazi to od mene?
  2. Da, on zivi sa nama, u istom smo stanu i nema namjere otici. Policija ga ne moze naci zasto on odlazi iz kuce pre 6 sati i dolazi kasno uvece. Iz policije su mi rekli da ga ne smiju privesti prije 6 ujutru i posle 22:00.Trebaju ga privesti da bi isao na ispitivanje kod istraznog sudije. Ja i djeca smo vec bili.A i iz policije se nisu bas nesto pretrgli da ga nadju - zadnji put su ga trazili prije 6 mjeseci
  3. Hvala vam Bovu! Sad ste me malo zbunili sa pitanjima...odrzana je parnica za sporazumni razvod braka, izjasnili smo se da necemo podneti zalbu, potpisali presudu i rekli su nam da ce nam poslati postom resenje i racunom za placanje takse - jel to pravomocna presuda?! U presudi, kao i u sporazumu, ne pise nista o imovini, posto su nam advokati rekli da je to poseban postupak. Deca su 21 i 20 godina, redovni studenti.Ne zele novac od njega. Kako ce on dokazati koliko je ulozio u uredjenju stana? Na racunima ne pise ime i prezime, on moze pokupiti racuna koliko zeli. Mogu li ja traziti od njega da se kod javnog beljeznika otkazem od imanja kupljenog u braku, a da on ne trazi nista od ovog stana (vrednost imanja-zemlje je puno veca)? Recite mi molim vas, kako trebam reagirati ako pocne ponovo sa nasiljem - osecam da mu glava vrije... Pomozite mi molim vas.
  4. Molim vas za pomoc... Prije izvjesnog vremena, poslije vise od 20 godina braka, razvjela sam se od supruga alkoholicarakoji je godinama fizicki i psihicki maltretirao djecu i mene. U toku je krivican postupak protiv njega koji se ne moze okoncati zasto sto ga policija ne moze naci. Krivicni postupak je za fizicki napad, a mi smo se izjasnili da ne trazimo materijalnu nadoknadu. U medjuvremenu podnjela sam ugovor za sporazumni raskid braka i isti je zavrsen prije izvesnog vremena. Djeca,redovni studenti, nece traziti novac od njega.Isla sam na sporazumni razvod da bi skratila vrijeme. U pocetku godine zbog uzasno narusenih medjusebnih odnosa, maltretiranja i demoliranja stana,a i zbog narusenog zdravlja, stan koji sam dobila u nasljedstvu od oca poklonila sam djeci.Ovaj stan smo u toku braka prosirili i sad je nedjeljiva celina. Novi dio nije uknjzen u katastarskim knjigama, a dozvola za gradnju je bila na moje ime.On ce sada traziti u novom postupku da mu dam dio stana (ustvari on trazi pola stana) zato sto je i on ulagao u doizgradnji ili da mu isplatim novac. Moram napomenuti da je on strani drzavljanin, i da se vodi kao nezaposlen, odnosno radi na crno. Cela porodica je osigurana preko mene, a ne moram reci da je teret svih rezija,skolovanja djece, podizanja kredita i slicno, bio na moja ledja. Negde u prvim godinama braka on je kupio zemlju u sada jednoj bivsoj yu republici sa namerom da sagradimo kucu, ali je ta ideja propala.Zemlja je jos uvijek na njegovo ime. Ja sam mu predlozila da se preko notara otkazem prava na tu zemlju (imam li ja prava uopste na tu zemlju?),a da se on otkaze svojeg potrazivanja ovog stana, ali on ne pristaje. I jos nesto, postoji li nacin da on napusti ovaj stan sad poslije razvoda i da nas vise ne maltretira? Podsecam vas da su sad vlasnici stana (nasledjenog djela), nasa djeca. Molim vas posavetujte me sta je pametno uraditi. Bojim se da ce u nekoj sledecoj situaciji ljeteti glave.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija