Jump to content

ludatrudnica

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na strpljenju i odgovoru...iskreno mislim da nikada nije ništa ni dobio osim možda pisanim putem što nikada nije primljeno. Vojni rok je odslužio a i nakon toga je neko vrijeme bio u hvo(1992/93.) Važno mi je bilo jedino da ga ne mogu kazneno goniti zbog neupisivanja u rh u vojne obveznike na vrijeme. Još jednom puno hvala!!!!
  2. Nadala sam se takvom odgovoru i puno Vam hvala. Osobno sam i sama prostudirala sve kaznene zakone ali koliko god ja njega uvjeravala da je to tako ne mogu ga "krstiti". Nadam se da će ga ovaj Vaš odgovor malo umiriti i da će sad riješiti tu "glupu" prijavu da se mogu u miru poroditi.
  3. molim pomoć!!! ne znam da li sam na pravom mjestu ali ako itko zna kakva je procedura neka mi odgovori. Muž mi je krajem 91. pobjegao iz jna u hrvatskoj,tada još nije bio hrvatski državljanin ali je to u međuvremenu postao uz državljanstvo bih. Nakon toga do sredine '92. je boravio u hrvatskoj nakon čega je otišao u bih gdje je nekoliko mjeseci proveo u hvo-u. Problem je slijedeći...nikada se ni prije ni kasnije nije prijavio u vojnu evidenciju RH (a to je sad već cca 17 godina)što je po zakonu obavezno. Nitko ga unazad zadnjih 10 godina nije ništa pitao a vadio je sve moguće dokumente osim putovnice.Problem je nastao kada smo i službeno sklopili brak i žena je rekla da obavijest šalje u ministarsvo obrane ....pitanja su slijedeća...da li neprijavljivanje spada u kazneni ili prekršajni zakon?? da li se može sada upisati i ako se upiše da li se protiv njega može pokrenuti bilo kakav kazneni postupak??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija