Jump to content

cedevita

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pretpostavljam da je prekršaj, ali svakako, kad se netko nađe u takvoj situaciji nimalo ugodno. U firmi gdje mi radi muž, kolega(vozač) je imao manju prometnu. Pošto je on bio kriv, vozaču osobnog automobila je platio nastalu štetu (da ne zovu policiju). Međutim, gazda je na kamionu(opet napominjem da je manja prometna) naručio sve nove djelove (blatobran, svijetla i ..) i naplatio čovjeku tj.odbijat će mu od plaće????? i djelove i rad mehaničara (10-ak tisuća kn). A vrlo vjerojatno da će isto naplatiti i od kasko osiguranja. Mene zanima, kome se obratit i na koji način to riješiti, jer će se, danas-sutra, i njima ostalima nešto slično desiti ili će im gazda možda doći na ideju da im i popravke kamiona naplaćuje? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!!
  2. Pošto sam i sama u sličnoj situaciji, raspitala sam se i imaš pravo na godišnji za 2009. godinu, bez obzira u kojem dijelu godine si se vratila na posao (jer se porodiljni ne smatra prestankom radnog odnosa)
  3. Hvala na iscrpnom odgovoru; "dobrovoljno" i "isplate" u jednoj rečenici - no way kod mog poslodavca(nažalost), zato se i raspitujem da se mogu pripremiti za sljedeći korak. A ovo se već malo razdužilo, izgleda da trebamo svi biti pravnici da bi znali kako se postaviti. Sve postoji u ZOR-u, ali od mojih kolega nitko nije potpisao nikakav aneks ili novi ugovor, a plaće (na bijelo) su ipak smanjene -SVIMA! Šugavo mi je jedino što nije baš dobro vrijeme za izgubiti posao; tako da možda pričekam dok ne nađem novi posao pa ih onda naknadno tužim za razliku plaće (jer mislim 99,9% da će meni i ukupnu plaću smannjiti, a ne samo na račun- zbog cijele situacije)
  4. Kriza, kriza, zato se i poštovani poslodavci ponašaju tako. A je li možda znate, da li je to (smanjenje plaće) dovoljno dobar razlog za izvaredni otkaz (u slučaju da nađem bolji posao http://www.legalis.hr/uploads/icon_eek.gif) I budući da mi na postojećem ugovoru ne stoji iznos plaće, da li je platna lista dovoljna kao dokaz; ako dođe do rata???
  5. Imam jedno pitanje u vezi plaća. Nakon povratka s porodiljnog dobila sam ugovor za novo radno mjesto(gore,normalno) što sam odbila potpisati dok ne dobijem otkaz postojećeg ugovora( by the way: hvala Cigo). Pošto su vidjeli da me se ne mogu baš tako lako riješiti jer sam duže u firmi pa bi trebali i otpremninu isplatiti;sad radim, a nemam pojma na kojem radnom mjestu (uskačem kad kome treba + dio starih poslova) ni pod kojim uvjetima; malo se svi pravimo blesavi. Obračun plaće još nisam dobila, ali sam doznala da je smanjena na račun(kao i svima ostalima-ostatak na crnjaka) bez ikakvog aneksa ili izmjene ugovora. Što sad? http://www.legalis.hr/uploads/misli.gif Ponovo se pobunit; i ovaj put stvarno dobit otkaz (koji mi ionako visi nad glavom) ili se pokrit ušima kao i ostali (što me stvarno počelo ljutiti) Unaprijed zahvaljujem!
  6. Bila 1 dan, ali je posao uuužas (od 07-17),totalno su me degradirali.To pismeno je prema zakonu o radu, ali u praksi prekovremeni se podrazumijevaju jer ima puno posla koji treba završiti...,a u ugovoru fino piše od 07-15,a za manju plaću me šef obavijestio danas jer je to sad posao za sss (ja imam vss).Inače u ugovoru o radu nema iznosa plaće, a ionako ne ide cijela na račun;tako da mi mogu smanjiti koliko žele :tuzan:
  7. Evo ovako, zaposlena sam na neodređeno u privatnoj firmi (40 zaposlenih) i trenutno sam na porodiljnom- još mjesec dana. E sad o problemima, kolegica se razbolila pa su me pozvali na zamjenu (na crno).Pošto sam se premišljala (jer mi je ipak zadnji mjesec kod kuće i bez stresa,a i pokušavam naći novi posao) njihov odgovor je bio ako mislim radit da dođem radit. Nadalje dali su mi naslutiti da ću povratkom na posao dobiti puno gore uvjete, i plaću (nije definirana u radnom ugovoru na neodređeno) i puno gore radno vrijeme (s prekovremenima, naravno). Šta da radim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija