Jump to content

zeljko2

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zar nitko nema nikakav prijedlog ?? Kako ih prisiliti da iznađu rješenje za dislociranje trafostanice ? Može li se izvući naknada za dugogodišnje korištenje zemljišta ?
  2. Idemo dalje sa pokušajima rješavanja raznih problema . Godine 1963. na mom posjedu izgrađena je trafostanica uz usmenu suglasnost mog pok. oca . Nikakav ugovor nije sklopljen i nikada od strane HEP-a nije isplaćena nikakva naknada . Trafostanica je u funkciji u derutnom je stanju , a moj problem je što mi je locirana po sredini parcele . Svi pokušaji dogovora sa HEP-om su bili neuspješni iz razloga da su oni spremni platiti izgradnju nove trafostanice na novoj lokaciji , na novoj čestici , ali nitko u bližem susjedstvu ne želi prodati dio svog terena za potrebe izgradnje nove trafostanice .
  3. Provjereno na zemljišno knjižnom da čestica puta ne postoji . Za česticu od koje je "nastao" put izvadio sam posjedovni list i izvadak iz zemljišne knjige - to je na moje ime . Zanimljivo je da na zemljišno knjižnom tvrde kako za njih ta čestica puta ne postoji , a to što je ona ucrtana kao takva stvar je crtača na katastru . Na moje pitanje kako se onda smanjila površina i moje preostale čestice na tom istom zemljišno knjižnom službenik ne može dati odgovor .
  4. Priča ide ovako : Godine 1980. bez ugovora , bez naknade jedan dio parcele koja je tada bila u vlasništvu mog oca , a sada nakon njegove smrti u mom vlasništvu oduzet je radi izgradnje puta kroz mjesnu zajednicu . Put je stvaran i danas , a mi nikada nismo tražili povrat niti ikakvu naknadu . Problem je nastao sada kada su "gospoda" iz mjenog odbora smislili da se uz cestu izgradi i pješačka staza . Pješačka staza bi se izgradila tako da ja srušim postojeći zid i izgradim novi i na taj način bi se postojeći put još proširio u moj teren . Pri tome su mi pokazali preris katastarskog plana na kojem se vidi da je ucrtani put znatni širi od stvarnog puta te u tome imaju kao nekakvo pravno uporište . Međutim i stvarni i ucrtani put na kat. prerisu je nekada bio dio č.z. koja je pripadala i pripada mojoj obitelji . Na tom kat. prerisu za taj katastarski prošireni put postoji nekakav broj čestice , ali kada se pod tim brojem traži Posjedovni list ili Izvadak iz zemljišne knjige onda taj broj ne postoji . Dakle ne namjeravam dati niti prodati još jedan dio zemljišta za proširenje ceste i želim pokrenuti postupak promjene katastarskog prerisa na stvarno stanje kakvo je danas . Šta je uopće sa zemljištem koje je od 1980. put u naravi ?? Kako mi je ovo prvo javljanje na forum ispričavam se za eventualne greške i molim za što hitniji odgovor .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija