Jump to content

iigenija

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U lipnju 2010 g. sam krenula na bolovanje zbog komplikacija u trudnoći, i za tu godinu nisam iskoristila g.o. Na bolovanju sam bila do ožujka 2011, kad sam počela koristiti porodiljni dopust, koji mi uskoro ističe. Da li imam ikakvo pravo na taj g.o. iz 2010 (ili novčanu naknadu). Za 2011 pretpostavljam da nemam pravo, ali u firmi (zaposlena sam na neodređeno) su mi rekli da nemam pravo ni na što. Je li to točno? Hvala na odgovoru.
  2. Moj prijatelj je prije 10 godina napustio suprugu i prijavio se na drugu adresu, ali se nisu službeno razveli. Da li se kao zajednička imovina računa ono što su stekli do trenutka kad je on otišao, ili sve do sada?
  3. Rastavljena sam, iz prvog braka imam sada punoljetnu, udanu kći. Zadnjih 4 godine živim sa muškarcem (i prijavljen je na moju adresu) koji već 10 godina ne živi sa svojom obitelji, ali nisu sudski rastavljeni. Zanima me ima li on ikakva prava na moju imovinu,u slučaju da se meni nešto desi, koju sam ja imala (stan, auto...) i prije nego se on doselio k meni?
  4. Kao tehnološki višak dobila sam otkaz i od lipnja sam prijavljena na zavodu za zap. gdje dobivam i naknadu. Obzirom na godine života i staža, imam pravo primati naknadu do uvjeta za mirovinu. Međutim, sad mi se pruža prilika raditi na ugovor o djelu, pa me zanima da li se moram odjaviti sa zavoda, gubim li njihovu naknadu...ako da, koji je postupak i prava po prestanku rada na ugovor? Da li nastavljam primati naknadu kao i prije prekida? Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija