Jump to content

angelek

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Budući osim Vas nitko drugi nije ponudio odgovor - pretpostavljam da se mogu pouzdati u Vaše mišljenje i obratiti se javnom bilježniku. Hvala Vam.
  2. žalila bih se na iznos i na propust suda da u točki 3. donesenog rješenja cit. ..." Nalaže se Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje... da novčani iznos od 500,00 kn mjesečno za koji je određena ovrha isplaćuje na tekući račun majke i zakonske zastupnice ... koji je otvoren ..., broj računa:... sve dok je privremena mjera na snazi". nije utvrdio da HZMO zapljeni od tuženikove mirovine i iznos za dospjele iznose s kamatama za proteklo razdoblje od 7 mjeseci ukoliko tuženi ne podmiri svoja dugovanja( privremenu mjeru tražila sam podneskom od prije 7 mjeseci) a rješenje je doneseno tek u listopadu ove godine. Obveza tuženika određena je počam od 3 mj.ove godine uz kamate od dospijeća svakog obroka uzdržavanja svakog 15. u mjesecu do isplate sa kamatama po kamatnoj stopi koju određuje čl. 29. Zakona o obveznim odnosima. O provedbi privremene mjere odlučeno je primjenom čl. 299. st. 3. Ovršnog zakona. Trajanje privremene mjere temelji se na odredbama čl. 359. Ob.z. i čl. 303. st. 1. Ovršnog zakona Žalba ne odlaže provedbu ovrhe ( čl. 304 Ovršnog zakona).
  3. Poštovani, trebam žurnu pomoć jer mi teče rok za žalbu. Samohrana sam majka djevojčice od 4 godine u teškoj financijskoj situaciji. Sud je rješenjem odredio privremenu mjeru za uzdržavanje djeteta (po prijedlogu z.z. mldb. djeteta) kojim se nalaže ocu da za njeno uzdržavanje plaća 500 kn mjesečno do pravomoćnog okončanja postupka radi uzdržavanja. Određeno mu je i da plati zaostatke s kamatama no u rješenju ne stoji ni u jednoj točki da ukoliko tuženi ne postupi po nalogu suda - da mu se određuje pljenidba određenog dijela mirovine dok ne podmiri predhodni dug već se nalaže HZM0 da se u slučaju neplaćanja tuženog - određuje pljenidba dijela mirovine tuženika u iznosu određenom privremenom mjerom. Da li je ovdje riječ o propustu suda u rješenju jer nije naveo da HZMO zaplijeni tuženikovu mirovinu za preostale iznose koji su već dospjeli, a nisu uplaćeni ? Što trebam napraviti? Poslati podnesak sudu koji je donio rješenje i tražiti dopunsko rješenje radi propusta ili uložiti žalbu ? Da li negdje mogu preuzeti predložak za žalbu ? Unaprijed zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija