Jump to content

chloe

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. molim za pomoć! kolegica mi radi u školi. radi kao zamjena za kolegicu na porodiljnom. ugovor joj traje do veljače 2011.godine. ostala je trudna, i termin joj je u prosincu 2010. Može li ona sada otići na održavanje trudnoće u rujnu i kakve su pravne i materijalne:) posljedice? Hvala puno!
  2. molim za pomoć: prijateljica je rodila blizance te bila na porodiljnom do 1. godine starosti djece(do rujna 2009.), u lipnju 2009. njen muž je ostao bez posla, te je evidentiran kao nezaposleni i dobivao je novčanu naknadu sa HZZ-a.Ima li on sada pravo koristiti roditeljsku potporu, kako se radi o blizancima? Hvala unaprijed!
  3. Molim za pomoć. Naime, susjed mi je počinio prekršaj kažnjiv po čl.4 st.5 (verbalni napadi, vrijeđanje, psovanje, nazivanje pogrdnim nazivima i drugi načini grubog uznemiravanja) Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, i dobio novčanu kaznu rješenjem Prekršajnog suda. Je li taj prekršaj vidljiv, ako bi on vadio uvjerenje o nekažnjavanju...odnosno kako se tretira? Hvala unaprijed na odgovoru!
  4. Dakle, imam radnog iskustva iz "relevantnog područja", no ono nije upisano u radnu knjižicu, jer sam ga radila preko studentskog ugovora (novinarstvo).I sada, ako se u natječaju traži VSS(koju imam) i radno iskustvo iz "relevantog područja", hoće li mi to priznati? Mogu li to navesti? Kako privatnici, a kako državne institucije? Je li bi radno iskustvo isključivo značilo ono što imaš u radnoj knjižici ili ipak šire? Hvala Vam puuuno!
  5. može li se, nakon upisa u sudski registar koristiti uplaćeni temeljni kapital u d.d.-u?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija