Jump to content

mamaana

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. molim pomoć - imam dvojno državljanstvo HR i Velike Britanije. Našla sam rabljeni auto koji mi se sviđa u Sloveniji - mogu li ga uvesti, koja je procedura? Imam li pravo voziti s hrvatskom vozačkom dozvolom? Svaki savjet je dobrodošao ili baarem da me uputite kome da se obratim, koji zakon da pročitam? Unaprijed zahvaljujem.
  2. Upravo sam na taj način i ja razmišljala i jedino što želim je što prije dogovoriti dinamiku susreta i druženja a pogotovo praznika tako da mogu planirati svoje vrijeme s djetetom i da moj sin može planirati svoje vrijeme s nama jer on je isto več velik i ima svoje prijatelje i planove u koje mu se uskoro nećemo uklapati niti ja niti tata. Trenutno sam u potrazi za odvjetnikom/odvjetnicom. Samo da se osvrnem na jedan od odgovora gore: moj bivši suprug sigurno ne priprema teren kako bi tražio skrbništvo nad djetetom. Za to nema niti jedan jedini razlog, čak nisam sigurna niti bi li on to htio kada bi mu se ponudilo da u potpunosti zamjenimo uloge (visinu alimentacije, vremenski angažman i odricanje od mnogih drugih sadržaja)! Još uvijek ne znam kako tumačiti susreti 2x tjedno i svaki drugi vikend, je li taj tjedan kada dijete ide na vikend (a to je subota ujutro - nedjelja navečer jer tako ocu odgovara) treba imati i dva dana u tjednu? Za sada je dinamika viđanja takva: jedan tjedan 2x tjedno a drugi tjedan 2x tjedno i vikend.
  3. Još jedanput sam pročitala odgovor gosp. Veterana i moram reći da mi se čini da bi se trebao zamisliti na koji način dočekuje ljude koji se javljaju s pitanjem na forum. Moram se osvrnuti na sljedeće: 1. Tražila sam posredovanje czss-a da pokušamo mirno i u korist djeteta rješiti situaciju i to nakon što je dogovor o ljetovanju bio dva puta mijenjan od strane oca. 2. Socijalna radnica mi je rekla da imam tzv. 'staru' presudu koja nije dovoljno jasno definirana i da trebam tražiti izmjenu što prije.(nažalost, nije bila prisutna susretu) 2. Je li Vi doista mislite da pravnica u czss-u ne može pogrješiti u svome pristupu? 3. Zašto polazite od toga da sam ja napravila ispad? 4. Zašto kažete da ste 'sigurni' da bi otac pristao da posjetim dijete? On na to nije pristao i upravo je u tome stvar! 5. Zašto tvrdite da sam i ja imala svojih 44 dana ljetovanja sa sinom kada ja to nigdje nisam napisala? 6. Ne dopustiti jednom roditelju pod prijetnjom policije da ne vidi svoje dijete 44 dana meni se čini militantnim stavom i svojatanjem djeteta te u krajnjoj liniji time jasno šaljete djetetu poruku: ako želiš vidjeti roditelja šaljem policiju! Mislite da je to baza za zdravi odnos s djetetom? 7. Zašto polazite od premise da otac redovito plaća alimentaciju i da je sve u redu? 8. Mislite li da bi ovaj forum uopće postojao da sistem tako dobro funkcionira? Na kraju, izgleda da ste moje pitanje samo iskoristili za promociju svojih vlastitih stavova. Srdačan pozdrav
  4. Zahvaljujem na iscrpnom odgovoru ali neki zaključci jednostavno ne prizlaze iz gore navedenog. Pitanje koje se odnosilo na zakon koji štiti mame od verbalnog zlostavljanja bilo je ironično - naravno da znam da ne postoji. Ja imam pisane dokaze o prijetnjama ali ne želim tužiti oca svog djeteta upravo radi toga što mislim da bi to loše djelovalo na dijete. Drugo je pitanje koliko je loše što stalno gleda agresivno ponašanje svog oca - no o tome s psiholozima, ovo je pravni forum. Nadalje, izgleda da ste krivo protumačili što sam napisala vezano za viđanje djeteta po ljeti. Naime, ja nigdje nisam napisala da sam htjela dijete uzeti ocu!! Naš prvotni dogovor bio je da unutar tih 44 dana posjetim dijete i budem s njim 2,3 dana jer je tako odgovaralo ocu. Nije se radilo se o tome mogu li ja izdržati 44 dana bez sina več o tome da je to za 12 godišnjaka puno. Ja svome djetetu i njegovom tati nisam nikada priuštila da se ne vide 44 dana, pa čak to nisam napravila niti ovo ljeto (makar sam na to , po vama, imala pravo.) Upravo iz razloga što več 10 godina radim svakodnevne kompromise tražila sam da czss posreduje i djeluje kao posrednik koji će smiriti situaciju a ne je pogoršati a što je pravnica u centru zapravo napravila!! Zar su prijetnje policijom temelj za dobar odnos bivših supružnika? Pravnici sam naglasila da bez obzira na sudsku odluku, dijete dajem češće nego što piše u odluci (pa i vi ste mi to u prethodnom postu potvrdili), a ona je odgovorila da je to moja kriva odluka!! Jednako tako, zaista je trebala biti prisutna socijalna radnica jer ona malo više vodi računa o interesu djeteta a ne samo o 'mrtvom slovu na papiru'.
  5. Hvala Vam na odgovoru. Ja sam i mislila da 2x tjedno plus svaki drugi vikend ne znači jedan tjedan dva dana a drugi tjedan zapravo četiri! Zapravo, sin mi ide u školu i naravno ona dva dana u tjednu su popodneva a ne čitavi dani! Nažalost, ja doista ne znam s kim je proveo prošli blagdan (osim što je išao sa mnom na groblje), a niti su nam odnosi bili do te mjere narušeni. Ovoga ljeta su nam se odnosi drastično pogoršali upravo prilikom dogovaranja ljetovanja djeteta jer otac je inzistirao da dijete bude s njime 44 dana u kontinuitetu (jer je to bilo pola ljetnih praznika). Na moju veliku žalost obratila sam se czss ( u strogom centru zagreba) da pokuša smiriti situaciju i posredovati na miran način a doživjela sam da socijalna radnica nije došla na dogovor a pravnica ( sa kojom je bivši suprug razgovarao prije mene) je de facto preporučila da moj bivši zove policiju ukoliko pokušam vidjeti dijete!! Od tada se otac mog djeteta osjeća svemočno te stalno dobivam prijetnje policijom. Ne moram ni reći kako to sve zajedno djeluje na dijete ( sad će 13 god). Ima li neki zakon koji štiti majke od verbalnog zlostavljanja?
  6. Molim za pravno mišljenje. Rastavljena sam več 10 godina i temeljem presude od 2000. godine otac mog djeteta ima pravo na viđanje 2x tjedno i svaki drugi vikend te pola ljetnih i zimskih praznika kao i vjerskih blagdana. Do prije godinu dana otac je viđao dijete mnogo češće i stalno mijenjao dogovore u svoju korist što sam mu i dopuštala. Unazad godinu dana komunikacija se pogoršala te se do daljnjeg, odnosno dok ne zatražim od suda izmjenu presude u dijelu koji se tiče viđanja djeteta, 'slijepo' držim onoga što piše u presudi. Ovaj vikend je dijete kod oca a sutra je vjerski blagdan. Htjela sam s djetetom otići na groblje na sat vremena i vratititi ga ocu na što otac nije pristao! Molim za mišljenje. Jednako tako, kako bi vi tumačili presudu, naime je li 2x tjedno i svaki drugi vikend znači i 2x tjedno onaj vikend kada je kod njega? U tom slučaju je to četiri dana u tjednu svaki drugi tjedan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija