Jump to content

yel

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Uzmi sta daju dok nisu nestali! Javi se u SC, oni imaju uvid u racune!
  2. Postovani, Otac mi zeli pokloniti vlasnistvo nad nekretninom s aktivnom plombom (radi se o ovrsi). Ako ja pristanem na taj poklon a ne zelim da mene tereti taj njegov postupak ovrhe: 1. Da li se ja mogu upisati kao vlasnik (oceve) nekretnine? 2. Da li je moguce da sastavimo Kupoprodajni ugovor npr. za jednu kunu, umjesto da to rijesimo Darovnicom ili Ugovorom o ustupu i rasp. imovine? Jer ustvari ja ne razumijem sto se sve podrazumijeva pod "aktivnom plombom". Da li se ja mogu uknjiziti kao vlasnica nekretnine? Da li je ta plomba vezana za nekretninu ili za duznika? Zeljela bih sklopiti takav ugovor da otac plati to sto je duzan a ja da se uknjizim kao vlasnica nekretnine. Ne zelim da on meni sa nekretninom "pokloni" i postupak ovrhe? Kako da se zastitim od takvog scenarija?
  3. Postovani, Otac mi zeli pokloniti vlasnistvo nad nekretninom s aktivnom plombom (radi se o ovrsi). Ako ja pristanem na taj poklon a ne zelim da mene tereti taj njegov postupak ovrhe: 1. Da li se ja mogu upisati kao vlasnik (oceve) nekretnine? 2. Da li je moguce da sastavimo Kupoprodajni ugovor npr. za jednu kunu, umjesto da to rijesimo Darovnicom ili Ugovorom o ustupu i rasp. imovine? Jer ustvari ja ne razumijem sto se sve podrazumijeva pod "aktivnom plombom". Da li se ja mogu uknjiziti kao vlasnica nekretnine? Da li je ta plomba vezana za nekretninu ili za duznika? Zeljela bih sklopiti takav ugovor da otac plati to sto je duzan a ja da se uknjizim kao vlasnica nekretnine. Ne zelim da on meni sa nekretninom "pokloni" i postupak ovrhe? Kako da se zastitim od takvog scenarija?
  4. Ja sam podnijela tuzbu 2003.godine i presuda je tek ove godine donesena. Ali posto se nagomilala poprilicna svota u ovih par godina (1000kn mjesecno*5 godina + kamate), a otac nema da odjednom to isplati, putem suda pokrenuta je prodaja njegove nekretnine (drazba).
  5. Postovani, lijepo Vas molim da mi pojasnite slijedece. Nedavno mi je majka preminula, zivim u jednoj polovici kuce koja je pripadala mojoj majci a u drugoj polovici zivi moj otac (majka i otac su razvedeni). Otac mi ne placa alimentaciju iako je donesena presuda (trenutno je u postupku ovrha nad njegovom imovinom). Zanima me koja su moja prava? Znam da imam pravo na maminu mirovinu i to jos svega par mjeseci jer navrsavam 26 godina ali sto jos? Zanima me da li kod ostavinske rasprave imam kakve socijalne povlastice kod "nagradjivanja" Javnog biljeznika?
  6. Lijepo vas molim da mi pomognete! 10.10 umrla mi je mama. U koju ustanovu moram donijeti smrtni list da bi pokrenula ostavinski postupak (zivjeli smo u Novom Zgu)? I koje sve ostale dokumente? Majka posjeduje stan u vlasnistvu 1/2 i tekuci i devizni racun u banci. Molim Vas jos da mi pojasnite slijedece- dan nakon smrti majke (11.10) sam ja, kao opunomocenik na majcinom racunu, podigla svu gotovinu da bi mogli brat i ja (koji smo jedini nasljednici) organizirati sprovod. Telefnskim pozivom u banku sam saznala da cu ja te novce morati vratiti (ja te novce nemam jer sam student a i brat nije u bajnoj financijskoj situaciji). Zanima me da li mozemo brat i ja napisati nekakvu izjavu pa da ne moramo vratiti novce (buduci da smo ih skupa potrosli i jedini smo nasljednici). Ili da te racune uopce ni ne spominjam na ostavinskoj raspravi? Da li sam ja ucinila preksaj i kakve sankcije mogu snositi? Zanima me da li ja kao student (s ocem vodim sudski postupak za placanje alimentacije) imam neke (socijalne) povlastice sto se tice placanja javnog biljeznika kod ostavinske rasprave? Koliko ce otprilike trajat ostavinski postupak nakon podnosenja zahtjeva i koliko otprilike kosta? Ispricavam se na tolikim pitanjima, ali od cijelog dana googlanja nisam nasla te odgovore!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija