Jump to content

Tomag

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molio bih za jedan savjet vezano za naknadu za grobno mjesto. Naime, prije 17 godina, zbog bolesti vodio sam sina u inozemstvo na operaciju srca. Tu operaciju nije prezivio. Buduci da su mi svi troskovi puta i lijecenja sina bili placeni od strane HZZO-a (jer se takva operacija u to vrijeme nije izvodila kod nas) tako su mi bili podmireni svi troskovi u vezi dopreme lijesa i sahrane. Buduci da mi sin nije sahranjen na gradskom groblju (vec u okolici grada) tada nije bilo potrebno placati pristojbu za ukop i tu stavku HZZO nije niti podmirio. Medjutim, sada opcina, na cijem se dijelu groblje nalazi, nakon 17 godina trazi od mene naknadu tih troskova. Molio bih za savjet: Da li moram to platiti (po nekakvom zakonu ) i ako moram da li to jos uvijek moze ici preko HZZO-a? U nadi za pomoc, iskreno zahvaljujem!
  2. Informaticar sam, programer, DELPHI, ORACLE i svima kojima je potrebno, a mogu pomoci nudim BESPLATAN savjet
  3. Nadao sam se konkretnijem odgovoru prije nego sto odem do odvjetnika
  4. Poštovanje svima koji mogu pomoći! Javljam se u ime svojih roditelja koji su prije dvije godine otisli kod jednog klesara sa namjerom da im napravi grobnicu koju su na kraju platili oko 3000 eura. Buduci da je majstor imao dosta narudzbi, radove nije mogao zapoceti odmah vec su morali cekati do 10.11. Kada su mu napomenuli da ce to biti kasno jer vremenski uvjeti nece dozvoljavati kvalitetnu izvedbu radova, rekao im je da se ne brinu, da on vec ima iskustva i da u ce se pobrinuti da ne dodje do smrzavanja betona. U vrijeme kada je poceo sa uzvedbom, naglo je zahladilo ali je on ipak nastavio sa radovima, te se dogodilo to da je za vrijeme betoniranja temelja grobnice, ista bila puna vode koja se smrznula. U takvim uvjetima grobnica je u roku 10 dana zavrsena. Nakon 5-6 mjeseci slijedece godine, dolazi do puknuca mramora na grobnici. Majstor prihvaca obavezu da zamjeni mramor novim, ali opet se moralo cekati do kasnih jesenskih dana da bi to napravio. Tom prilikom je izjavio da daje garanciju od tri godine i da je siguran da se to vise nece dogoditi. Bio je spreman to i potpisati, ali roditelji to nisu forsirali jer su mu vjerovali. Nakon opet 5-6 mjeseci dolazi do puknuca mramora na istom mjestu kao i prosle godine. Medjutim, majstor ovaj puta nije voljan da izvrsi popravak, pravdajuci se time da nije on kriv (navodno da su u pitanju podvodne vode koji u tom kraju stvarno ima). U vrijeme dogovora za izvedbu , roditelji su mu rekli, ako je potrebno radi podzemnih voda neka izvrsi izolaciju bez obzira sto ce to poskupiti radove, na sto je on odgovorio da to nije potrebno vec ce to on rijesiti na taj nacin da ce ostaviti jedan otvor neizbetoniran te ce na taj nacin voda otjecati. Zanima me, ako me netko moze savjetovati sto mi je za raditi. Da li netko moze provjeriti kvalitetu izvedenih radova, da li mogu roditelji traziti povratak sredstava zbog nekvalitetne izvedbe? Zahvaljujem na svakom odgovoru!
  5. Zahvaljujem na odgovoru. Pretpostavljao sam da ce takav odgovor biti, ali najvise me zanima kome se trebam obratiti, kojoj sluzbi. Naime, pokusao bih odloziti sudski spor, pa me zanima da li neka sluzba posreduje u tim slucajevima
  6. Vlasnik sam obiteljske kuce sagradjene 1962 godine.Imao sam odlicne odnose sa prethodnim susjedom koji je prodao kucu i odselio. Kuca je sagradjena 30 cm od medje u moju stranu, dok je dvorisna tocno na medji (na jednu vodu). Sa prethodnim vlasnikom nisam imao problema oko toga. Naime, susjed ima lomacu (vinova loza) koju ne odrzava i naslanja se na moju dvorisnu zgradu, te kada pada kisa zidovi dvorisne zgrade povuku vlagu. Na moju zamolbu da malo oreze lomacu, ne reagira. Zanima me da li ikako mogu utjecati na to da odmakne lomacu od zgrade i kome se trebam obratiti. Unaprijed zahvaljumem na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija