Jump to content

Kote

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dali mogu dio svog poljoprivrednog zemljišta dati u najam susjedu da može nešto saditi za sebe, i to za neki dogovoreni simboličan iznos? Dali postoje posebne procedure ili zakoni koji reguliraju to, ili se može napraviti uobičajeni ugovor o najmu na određeno vrijeme kao i sa stanom? Hvala!
  2. Primjetila sam da zaposlodavac broji subote kao radne dane u vezi godišnjeg odmora. Ako je naše radno vrijeme pon-pet 9-17, dali ona ima ikakvu osnovu da broji subotu kao radni dan? Uz to, ja imam 18 radnih dana godišnjeg odmora, a zaposlodavac tvrdi da kolegica, koja je već tamo 8 godina, također ima 18 radnih dana, i ako sam na nehotice vidjela izvještaj o godišnem odmoru gdje je pisalo da da kolegica ima 21 radni dan. Zanimaju me bilo kakvih savjeti kako bi znala svoja prava kada dođe do rasprave s zaposodavcom. (Izuzev da tražim novi posao!) Hvala!
  3. Htjela sam i kad je gospodin rekao da će pozvati policiju, složila sam se. A onda je rekao da uđemo u ured i tamo riješimo stvare i ako trebamo pozvati policiju da smo barem na toplo. A onda, kad su vidjeli da su pogriješili, rekli su mi da sam puna emocija, i bilo bi bolje da prespavam i da sutra dan sve riješimo.
  4. Poštovani, Molim ikakve pravne savjete o tome što mogu napraviti nakon što sam javno osramoćena u jednom večem trgovačkom lancu. Međutim, nakon izlaska iz dučana, prišao mi je jedan gospodin, da se nije ni predstavio i upitao me ako sam bila u tom dučanu, i nakon što sam odgovorila da jesam, upitao me "gdje je pršut?" Nakon što sam više puta objasnila čovjeku da nemam pojma o čemu govori, on mi je rekao da me je kamera snimila kako kradem pršut te da če zvati policiju. Opet sam rekla da nemam pojma o čemu govori, nakon čega me zamolio da uđem snjime ponovo u dućan, te smo ušli u jedan ured, gdje su sjedili još nekoliko žena.. Pokazali su mi slike gdje navodno kradem pršut, koje jedino pokazuju da stojim pored pršuta. Zamolili su me da skinem kaput i da da izvadim sve stvare iz kolica. Nemogu Vam ni opisati kako sam se jadno osječala. Žena sam u 50tim godinama, više od pola života sam živjela izvan Hrvatske i nikad u životu se nisam ovako osječala. Naravno, nije bilo nikakvog pršuta kod mene, a ja sam dobila ispriku od tih žena. Zahtjevala sam da dovedu voditelja, kojeg su nakon dugog nagovaranja, napokon nazvali na mobitel. On se također ispričao i sve je više manje završilo na tome. Jedino mi je rekao da ako se budem negdje žalila, da če muškarac koji me zaustavio isti tren izgubiti posao i da su vremena teška za nači novi! Ja razumim da je pogriješio, ali na osnovu slike koje može samo dokazati da sam bila u tom dučanu, su mene osramotili, da sam morala hodati kroz dučan i osječati se kao najveći lopov! Molim bilo kakve savjete o tome što mogu da napravim. Unaprijed zahvaljujem!
  5. Zanima me, ako sam pala jer sam izgubila ravnotežu na oštečenoj stepenici (od betona) pri ulazu u jednom parku u centru grada, te sam zavšila u hitnu i imam longetu, dali se mogu kome žaliti u vezi toga? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija