Jump to content

moca

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. To je familija sa tetkine i tetkove strane.Tetak od moga oca je umro prije 10 godina isve ostavio tetki.Mislim da tetka nije imala više braće i sestara osim moga pok djeda.Hvala Vam na odgovoru! Ažurirano Puno vam hvala!
  2. Molio bih vas pomoć.Danas sam dobio poziv sa suda u Novom Sadu koje je adresirano na ime moga oca. Radi se o sljedećem ,moj otac je preminuo prije tri godine.Prije mjesec dana je preminula njegova rođena tetka koja nije imala djece i kojoj je preminuo muž prije 10 godina.Imam li ja kakva prava oko nasljedstva.Neznam dali je njegova tetka ostavila kakvu oporuku i ako jeste imam li pravo na nužni dio.Zvao sam sud u Novom Sadu i samo su mi htjeli reći da je pozvano sedmero ljudi .Što mi je činiti?
  3. Molim Vas da mi odgovorite.Osiguranje me tužilo i izgubilo spor na prvostupanjskom a drugostupanjsko je potvrdilo odluku prvostupanjskog suda . Dali je sad ta presuda pravomoćna i dali oosiguranje može potegnuti inzvaredne pravne ljekove (revizija,ustavna tužba).Hvala.
  4. Poštovani ,prije 10 godina skrivio sam prometnu nesreću osiguranim vozilom pod utjecajem alkohola.Osiguranje je podnjelo tužbu 4 god nakon isplate oštećenom.Prvostupanjski sud me oslobodio radi zastare na što se osiguranje žalilo pa je drugostupanjski sud vratio predmet na prvostupanjski sud.Međutim prvostupanjski sud me opet oslobodilo krivnje jer smatra da je zastarni rok 3 god od isplate oštećenom.Osiguranje se opet žalilo i prekjučer sam dobio presudu županiskog suda u zagrebu u moju korist.Zanima me dali je sada ta presuda pravomoćna i dali osiguranje može podnjeti reviziju ili ustavnu tužbu.U presudi ne piše da imaju pravo žalbe.Inače iznos za koji su me teretili bio je 28500kn sa pripadajućim kamatama od 2001 godine.Unaprijed hvala na odgovoru.
  5. Molim Vas da mi odgovorite,prije 10 god skrivio sam prometnu nesreću pod utjecajem alkohola,osiguranje je podnjelo tužbu 4 god nakon isplate oštećenom.Prvostupanjski sud me je oslobodio radi zastare,ali se osiguranje žalilo,pa je drugostupanjski sud vratio na ponovno prvostupanjsko suđenje.Nakon toga prvostupanjski sud je opet presudio u moju korist ,nakon toga se osiguranje opet žalilo i jučer sam dobio presudu drugostupanjskog suda u zagrebu koja je opet bila u moju korist sa tvrdnjom da je zastara 3 godine od isplate oštećeniku ako je vozilo bilo osigurano.Zanima me dali je sada ta presuda pravomoćna i dali osiguranje ima još pravnih mogućnosti (revizija,ustavna tužba...).U presudi ne piše da imaju pravo žalbe.Iznos koji sam trebao platiti ja 28500kn plus kamate.Puno hvala na odgovoru!
  6. Dragi dambac bio sam kod 13 lijecnika i papiri su jako loši(ptsp,kičma oštećena,promjena osobnosti itd.).Živim u malom selu ,a posla ni za lijek.Ja i supruga živimo bez ikakvih primanja(ukinuli mi opskrbninu radi auta) pa mi je invalidska mirovina jedini izlaz.
  7. Pročitao sam te postove,ali mi opet nije jasno imam li pravo na najnižu ili nemam
  8. Sretan Božić dragi forumaši.Molim vas dami odgovorite.Predao sam papire za invalidsku mirovinu.Neznam da li ću imati pravo na najnižu braniteljsku (mislim da je oko 2350kn).Imam 23 godine radnog staža(sa ratom) i 58 godina života.15god sam uplaćivao poljoprivredno.Dragovoljac sam i imam 4godine ratišta.Samo me zanima da li imam pravo na najnižu braniteljsku mirovinu.
  9. Otac mi je bio zatočen 91g u jednoj osnovnoj školi gdje je bio premlaćivan 5 dana.Ima još samo jedan živi svjedok.Nema nigdje nikakvog pisanog traga o tom zatočenju.Poslije 5 dana neki oficir JNA ga je pustio na slobodu polu živog.Kako bi on mogao doći do potvrde da je bio zatočenik,kuda da se obratimo.Ta škola se nije vodila kao logor.
  10. Moj je otac vukovarski branitelj.Do sad je imao opskrbninu 1100kn koja mu je ukinuta zbog posjedovanja auta starog 12god.On i majka su ostali bez ikakvih primanja.Njegov doktor ga je savjetovao da preda papire za invalidsku(civilnu)mirovinu.Dobio je 9 uputnica za preglede koje je obavio.Nalazi su da ima PTSP,iskrivljenu kičmu,koljena za operaciju,oslabljena funkcija bubrega itd.Otac ima 58 godina,30 godina radnog staža u koje su uračunate benificirane godine koje je proveo u ratu,preko400 dana borbenog sektora.Molim vas da mi kažete ako mu komisija odobri mirovinu da li će imati pravo na najnžu braniteljsku mirovinu(mislim da je to oko 2300kn).Dosada stvarno nije ništa tražio od države osim te opskrbnine koju su mu uzeli.
  11. da li ja onda imam pravo na tu najnižu braniteljsku mirovinu ako me invalidska komisija proglasi nesposobnim za rad i dali mogu naknadno podnjeti zahtjev za HRVI
  12. Kolika je onda najniža invaliska mirovina po ovim podacima koje sam dao(57godina,30god radnog staža,više od 100 dana borbenog sektora.Stanje mi je veoma teško jer sam ostao bez ikakvih primanja
  13. Molim vas samo još jedno pitanje.Kakvu mirovinu onda da očekujem.
  14. Bio sam zarobljen u jednoj školi koja se nije vodila kao logor.Do sada to nisam priavljivo ni u kakve institucije kao što je crveni križ ili ured za zatočene i nestale.Molim da mi kažete ako nemam pravo na tih 20 posto invalidnosti,dali imam pravo na najnižu braniteljsku mirovinu ako komisija to odobri.
  15. Molim vas za pomoć.Vukovarski sam branitelj i nikad do sad nisam ništa potraživao.Do sad sam imao opskrbninu od 1100kn koja mi je ukinuta zbog posjedovanja auta.Moj doktor privatne prakse me uputio sa 9 uputnica na preglede u bolnicu vukovar koje sam sve obavio radi ostvarivanja bilo kakve mirovine.Imam 30g radnog staža,57 godina života i preko 100 dana borbenog sektora.Nalazi mi nisu dobri (ptsp,geler u nozi,nepravilnost kičme,kronična asma...).Bio sam i zatočen i premlaćivan ali to nisam nikad prijavio u ured za zatočene.Prvi put sam na legalisu pa molim pomoć.Znam daje kasno za ostvarivanje HRVI-a ali neznam kakvu bih mirovinu mogao ostvariti.Puno hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija