Jump to content

Nita1

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. moram napomenuti jos jednu stvar vezanu uz moje nize pitanje, a ta je da je spomenuta zgrada trenutno u izgradnji. je li se vlasništvo u tim slučajevima onda može rasčistiti tek sa dobivanjem uporabne dozvole i etažiranjem, dakle, da firma postane apsolutni vlasnik cijele čestice (zemlja + zgrada).hvala!
  2. hvala na savjetu! imam jos jedno pitanje: zanima me je li to uobicajno jer sam se vec par puta susrela s tom situacijom. vlasnik firme (privatna osoba) koja je investitor zgrade je vlasnik zemlje, a zgrada se prijavljuje pod vlasnistvom firme u kojoj je taj privatni vlasnik zemlje i vlasnik firme. je li ovo pravno valjano za prebacivanje vlasnistva pojedinih cestica na kupca odnosno ako je zemlja privatno vlasnistvo, a zgrada vlasnistvo firme, kako se onda pravno uredjuje pravo vlasnistva pojedine cestice (stana kojemu pripada i odredjeni dio zemlje) i prodavanja stanova? je li dovoljna poveznica sto se navodi ista osoba u sudskom registru kao vlasnik firme i u gruntovnici kao vlasnik zemlje? koji mi zakon moze to dokazati odnosno na koji se mogu pozvati u potpisivanju (pred)ugovora? hvala unaprijed!
  3. pregovoram o kupovini novog stana koji je jos u izgradnji. jedan od investitora je vlasnik zemljista, a ostali investitori ce biti vlasnici pojedinih stanova kada se napravi etaziranje i onda ce svaki pojedini investitor prebacivati vlasnistvo na pojedinog kupca, ovisno o odabranom stanu. taj investitor vlasnik mi je rekao da iako je on vlasnik zemlje da ce pri etaziranju svi investitori odmah potpisati odredjenu tabelarnu izjavu na kojoj ce biti navedeni kao vlasnici pojednih cestica i da se nakon toga odmah moze vrsiti prebacivanje vlasnistva na kupce. ono sto mi nije jasno je kako je moguce da jedan takav dokument rjesava prijenos vlasnistva sa trenutnog vlasnika zemlje na vise vlasnika pojedinih cestica. je li u tom slucaju treba postojati neki pravni dokument/ugovor izmedju investitora vlasnika i ostalih investitora da ce njima pripasti pojedina cestica nakon sto se etaziranje izvrsi. ono sto ovdje zelim svakako izbjeci je kupiti stan od nekoga tko nije zapravo vlasnik dijela zemlje koja pripada odredjenoj cestici odnosno kako kupiti stan od nekoga tko nije vlasnik zemlje, vec samo investitor stana?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija