Jump to content

bella_e

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, nadovezat ću se ovdje da ne otvaram novu temu. Zanima me kako da sastavim zahtjev Trgovačkom sudu za imenovanje likvidatora likvidacijske mase? D.. je 2012. obrisan iz sudskog registra, ma de me nitko nije obavjestio o tome. Sada kad želim zatvoriti račun u banci kažu mi da moram imati likvidatora. Molim Vas, ako mi netko može odgovoriti...
  2. Lijep pozdrav! Što mi je činiti ako su nam u stanu odjednom iskočile pločice na sred blagavaonice? Podizanjem jedne od tada tesetak podignutih, kao puzzle nastavile su se dizati i one koje su bile ''kao'' priljubljene na podu. Pločice su potpuno čiste, ljepilo kojim su ljepljene uopće nije dobro zaljepio za pločice, a niti za sam pod, jer se to sve fino, bez problema rukama može maknuti jedno s drugog, bez štemanja i agresivnih postupaka. Živimo u tom stanu 6 godina, novogradnja, prvi stanari. Plaćamo pričuvu. Tko je odgovoran za tako loše postavljene pločice, odnosno od koga mi sad možemo tražiti da se to popravi, i nadam se ne u našem trošku? Unaprijed hvala na pomoći.
  3. Ultra, veliko hvala na odgovoru, ma da je strašan 2.700kn je puno u mom slučaju! Kako ta pohlepna država može tako odlučiti, pa nemam ja tvornicu da štancam radove i nemam sigurne kupce!!! Pošten čovjek u ovoj državi neće nikada ništa postići. :tuzan: Još uvijek na žalost nemam uvjete da predam zahtjev Ministarstvu kulture. Baš sam očajna! :tuzan:
  4. Poštovani Legalis , ovako piše u zakonu (rrif)... ''Umjetnički honorari i doprinosi Pri isplati naknade, isplatitelj ne obračunava doprinose za obvezna osiguranja, neovisno o tome na koji je način umjetnik mirovinski i zdravstveno osiguran. Naime, nekim se umjetnicima doprinosi za obvezna osiguranja plaćaju iz proračuna Republike Hrvatske. Umjetnici koji nisu u tom položaju, a imaju status samostalnih umjetnika, sami plaćaju doprinose za socijalna osiguranja na temelju rješenja koje im za svaku kalendarsku godinu ispostavlja Porezna uprava. Isplatitelj umjetničkog honorara ni u jednoj od kombinacija ne obračunava niti uskraćuje obvezne doprinose za umjetnika.'' ... i sad mene zanima kada i kako oni to ispostavljaju (krajem godine, početkom nove?) koliko ja moram platit doprinose (navodno oko 3000kn u najboljem izračunu za umjetnike, koliko sam našla na netu)? I zašto to moram platit (ajde još zdravstveno, ali mirovinsko ako ne želim penziju)? Kako da ja izdvajam toliko novaca za to kad recimo mjesečno u najboljem slučaju zaradim 4-5 tisuća kuna, šta će mi ostat? A ni to nisu moja sigurna primanja, može se desit da neki mjesec ne zaradim ni kunu. :tuzan: molim vas, pomognite očajnoj poreznoj neznalici.
  5. Lijep pozdrav! Molim Vas, kažite mi da li slobodni umjetnik mora prijaviti zaradu od prodanih radova s obzirom da sam u udruzi umjetnika čiji sam član, dobila informaciju da ukoliko mi zarada ne prijeđe 70.000kn, ne podliježem oporezivanju... ??? Što mi je činiti?
  6. Evo opet ja dosadna... ali na sto muka sam, nadam se da me razumijete. Ja imam obračun plaće za 9mj. Za deseti još nismo dobili. Nego sada, išla sam tražiti pod Zavod za zapošljavanje i našla sam file ''Prijavnica'' koju bi trebala popuniti kod prijave na Zavod. Na drugom listu pišu dvije točke koje nisam sigurna da li kršim... Ovako piše: Pod materijalnom i kaznenom odgovornošću, u svrhu prijave u evidenciju nezaposlenih osoba (članak 10. Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti - Narodne Novine, br. 80/08.) izjavljujem: • NE OSTVARUJEM mjesečni primitak od pružanja usluga prema posebnim propisima, odnosno dohodak od druge samostalne djelatnosti koja se povremeno obavlja prema propisima o porezu na dohodak, a koji je veći od najniže mjesečne osnovice na koju se obračunavaju doprinosi za obvezna osiguranja prema posebnim propisima • NEMAM registrirano trgovačko društvo ili drugu pravnu osobu, odnosno više od 25% udjela u trgovačkom društvu ili drugoj pravnoj osobi Stvar je u tome da ja imam registriran d.. koji je u fazi mirovanja. (Nemam nikakavih dugovanja prema nikome) Taj d.. imam sa još jednom osobom, ja 25posto, on75. I imam ekstra primanja kao slobodni umjetnik. ŠTA SAAAAD?
  7. Dobro. I još nešto? Kako da dokažem Zavodu za zapošljavanje razlog davanja otkaza, nakon što direktoru firme uručim papir na kojem napišem da dajem izvanredni otkaz? Mislim, kako zavodu dokazujem da imam opravdani razlog i da samim tim imam pravo na naknadu?
  8. Baš Vam veeeliko hvala za odgovor! Dobro da sam Vas našla. Pozdrav!
  9. Evo sad sam iskopala tu negdje da mogu dati izvanredni otkaz zbog neisplate plaća i da u tom slučaju imam pravo na naknadu s biroa? Da li to još uvijek vrijedi? (da mi se slučajno zakon nije promjenio)
  10. Poštovani, evo ovako, radim u jednom d.. već više od 5 godina, na neodređeno vrijeme. Zadnju plaću sam dobila za 8mj. Zanima me da li ja mogu dati otkaz, da razlog budu neisplaćene plaće i doprinosi, i da imam pravo na novčanu naknadu sa biroa? Unaprijed hvala na odgovorima. Bella_e
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija