Jump to content

anabelli

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru. Poslano je bilo 22.03 2011 godine. Od tada se nitko nije niti javljao niti pismeno niti ikako.
  2. Pozz Poslodavac je danas primio ovrhu kojoj je pravomoćnost bila 18.11.2009.nalaže se da on isplati dio plaće do isplate duga u iznosu 7,500 kn. Pitanje je da li je ovo u zastari, koliko je poznato dug je na fini godinama bez ikakvih radnji, dakle nikad se nije uplatio niti je do danas došlo do bilo što sa strane javnog bilježnika. Poslano je od strane odv. Ureda Hanžeković. Kako postupiti i da li je poslodavac duzan dio plaće izuzeti njima na račun? Hvala
  3. to se i pretpostavljalo, jedino je sporan bio taj period do donošenja odluke da dijete živi s ocem.Hvala na pomoći.
  4. Nada se da ova tema nije već bila, trebala bi mi Vaša pomoć.Dakle, radi se o sljedećem.Dijete je do desete godine živjelo s majkom, zatim odlazi živjeti ocu i do dana kad je sudskom odlukom doneseno pravomoćno rješenje on je bio taj koji je isplaćivao alimentaciju a ne majka bez obzira što dijete nije kod nje živjelo .Pet mjeseci je dobijala alimentaciju od oca i nakon toga sud donosi rješenje da dijete se povjerava na odgoj i čuvanje ocu uz zajedničku skrb.međutim nije donešena visina alimentacije kao ni presuda za istu.Unatrag par mjeseci kad otac podnosi sudu tužbu za utvrđivanje alimentacije i plaćanje zaostalih alimentacija kao i povrat sredstava koje je isplaćivao dok još nije bila donešena odluka da živi s njim.Pitanje je dali postoji pravni način i dali je majka dužna vratit taj iznos do dana kad je ocu dodijeljeno dijete i dali je dužna platiti alimentaciju do današnjeg dana bez sudske presude koja određuje iznos iste uz napomenu daje doprinosila za dijete ali bez pisanog traga .hvala.
  5. Poštovani,kao vlasnik obrta koji je zatvoren imala sam mnogo dugova i većina njih je pod ovrhom,molila bih Vas , ako je moguće iz prijepisa očevidnika sa fine, da mi kažete dali je išta od toga otišlo u zastaru i kako dalje postupati, hvala. Očevidnik; OV BROJ-GODINA 2007-30,000.03 KN oV-BROJ-GODINA 2008-6.098,81 KN OV-BROJ-GODINA 2006-VIP-4,353,00 KN OV-BROJ-GODINA 2009-16,476,00 KN OV-BROJ-GODINA 2009-14,987,98 KN OV-BROJ-GODINA 2009-2,906,98 KN OV-BROJ-GODINA 2006 T-COM-9,012,43 KN Najveći dug je naravno porez i zato sam svjesna da je u zastari od deset godina, a ostalo nisam pa pitam Vas. Još jedan problem je .Prošli tjedan nas je kOntaktiralo neko poduzeće koje je otkupilo dug koji imamo prema jednoj banci i oni od nas sad traže novac, a taj isti dug je zaveden kod fine i tereti mene te mi nije jasno sta s tim sad dalje,?dali smo duzni njima se javljati jer su rekli da kao mi moramo biti s njima u kntaktu bez obzira na činjenicu da taj novac za to platiti nemamo.Trenutno mi za ovu prvu ovrhu iz 2007 odbija trećinu plaće već skoro godinu i pol. Hvala na pomoći!
  6. Poštovani,zamolila bi Vas za savjet u vezi svog problema.Dakle,dana 01.05.2011 sklopljen je ugovor o poslovnoj suradnji u vrijednosti tadasnjih 1.000,00 eura.Ugovor je automatski produzen sljedeću godinu i nije pisan nikakav aneks. Dana 19.06.2012 izdan je račun na tih 1.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti i naznačen je datum plaćanja 25.06.2012. Dana 09.07.2012 plaćeno je 2.000,00 kn i onda opet 17.09.2012 još 1.500,00 kn.Nakon toga više nije plaćeno ništa, niti je suprotna strana pisala opomene niti išta do ovog tjedna kad su poslali opomenu pred ovrhu.Obrt koji je sklopio ugovor o suradnji više nije u funkciji, tj zatvoren je.Zanima nas , dali je ovaj račun u zastari i možemo li se pozvati na istu i ako nam možete pomoći u vezi s istim Najljepše hvala!
  7. ..Dakle..molila bih pomoc oko jednog pitanja koje nas muči..Ovako , radi se o kući koja ima dva vlasnika..legalna, etazirana, vlasnički podjeljena tako da je donji kat kuće jedan vlasnik, a gornji kat kuće drugi..dvoriste i sve je također uredno podjeljeno.zajednički je ulaz koji je sa strane vlasnika gornjeg dijela kuće i do sada nije bilo nikakvih problema..e..do sada..problem je nastao kad je sin vlasnika gornje etaze pozelio sagraditi kat za svoju obitelj..donji vlasnik se usprotivio i smatra da i on ima pravo na krovište..pitanje glasi, dali postoji legalan način za nadogradnju montaznog objekta na taj gornji kat bez suglasnosti vlasnika donjeg dijela kuce ili je misija nemoguća..Koje su uopće dozvole potrebne za nadogradnju takvog tipa nadogradnje (montazno)..Hvala unaprijed..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija