Jump to content

adalovic

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani Supruga i ja se rastajemo imamo dvoje djece (3 god i 6 god)stan koji je pod kreditom. Moja primanja su cca 7000 kn, supruzi cca 8000. Kako podijeliti imovinu, i koja visina alimentacije za dvoje djece? Mogu li dobiti skrbništvo na djetetom.
  2. Pomoć! Kupio sam nekretninu (stan) prije 2 godine te kako mi je prva nekretnina oslobođen sam plaćanja poreza na promet nekretnina. Na istoj adresi su mi prijavljeni i žena i dijete. Rješenje o oslobođenju plaćanja poreza mi je stiglo. Sada bi se prijavio na drugoj adresi. Da li se mogu prijaviti na drugoj adresi i hoću li morati platiti porez. Izvadak iz zakona: "10. Porez iz točke 9. ovoga članka plaća se ako se stan ili kuća otuđi u roku od 5 godina od dana nabave nekretnine, odnosno ako Porezna uprava naknadno utvrdi da nisu bili ispunjeni uvjeti za porezno oslobođenje".
  3. Plaćao bih alimentaciju 1500 kn plaća mi je 5800 da li je to u redu? Što je s imovinom stečenom u braku. Imamo stan koji smo zajedno kupili, a kredit i stan glase na mene, kako se to dijeli?
  4. Kolika bi mi bila alimentacija ako mi je plaća 5500 kn a od toga je 500 kn za gablec a 300 kn putni troškovi. Možete li mi reći i viđanje djeteta. Hvala.
  5. Može li mi neko odgovoriti koliku bi alimentaciju morao plaćati i koliko bi dijete mogao viati ako se razvedem. Da li je to propisano zakonom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija