Jump to content

vjebra

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim vas informaciju, mogu li podići sa tekućeg računa mirovinu moje majke koja je umrla za mjesec u kojem je nastupila njena smrt prije ostavinske rasprave? Opunomoćen sam u banci za njezinu mirovinu a volio bi zatvoriti taj tekući račun prije ostavinske rasprave radi plaćanja vođenja tekućeg računa. Nasljednici smo moj brat i ja koji živi u inozemstvu. Unaprijed hvala odgovoru! Lijepi pozdrav!
  2. Po struci sam akademski slikar i prodavao bih svoje slike preko web shopa u inozemstvu i kod nas. Dali svoje slike mogu prodavati kao fizička osoba ( otvoriti žiro račun kao fizička osoba ) ili moram preko firme? Ukoliko mogu samo preko firme dali firma može imati bankovni račun otvoren i u Hrvatskoj i u inozemstvu ( npr Sloveniji ) a da je sjedište firme u Hrvatskoj?
  3. Hvala na odgovoru! Još smo u nedoumici. Možda je jednostavnije odmah prijaviti kao stambeno poslovni objekt, pa nema dodatnih komplikacija i čekanja papira, ako na kraju sveukupno ispadne ista cijena kao kod prenamjene?
  4. Suprug i ja namjeravamo graditi kuću katnicu u Istri. Gornji kat bi bio naš stambeni prostor, a prizemlje 2 apartmana od cca 90m2. Zanima nas dali takavu građevinu graditi kao stambeni ili stambeno poslovni objekt, kako bi kategorizacija apartmana kasnije bila što jednostavnija?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija