Jump to content

Berko

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. JEL IMA TKO DA MI POŠALJE SKRIPTU IZ EUNA MAIL: berislavhrvojevic@gmail.com PLEASE.
  2. JEL IMA TKO DA MI POŠALJE SKRIPTU IZ EU NA MAIL: berislavhrvojevic@gmail.com HVALA.
  3. MOLIM DA MI NETKO POŠALJE SKRIPTU IZ EU NA MAIL: berislavhrvojevic@gmail.com. PLEASE.
  4. Imam dužnika, fizičku osobu. On je vlasnik obrta. Dug je nastao iz odnosa mene i njega kao fizičke osobe. Podnio bi prijedlog za ovrhu temeljem vjerodostojne isprave- račun. Dali je moguće da predmet ovrhe bude žiro račun obrta, budući da osoba nema sredstava na svome tekućem računu, niti si isplačuje plaću, a ostale imovine nema.
  5. Radi se o kaznenom djelu iz čl. 292. st.1 toč.4. KZ, a kažnjiv po čl.292.st.1 KZ-a, dakle Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju. Naime, optužni prijedlog ODO-a glasi : Da je osoba XY početkom 2001. godine, s ciljem da za svoje trgovačko društvo pribavi nepripadanu materijalnu korist u vidu neplaćenog poreza za razdoblje od 3. 01.2000. do 22.12.2000, propustilo voditi poslovne knjige, te je Poreznoj upravi propustilo podnijeti prijavu poreza na dobit. Mene sad interesira, s obzirom da optužni prijedlog optuženika tereti da je kazneno djelo počinio " početkom 2001. godine", kada nastupa apsolutna zastara kaznenog progona. Unaprijed zahvalan na pomoći.
  6. Pitanje ! Ugovorom o radu iz 1996. godine radnik je imao pravo na otpremninu u visini pola plaće koju bi primao zadnja tri mjeseca prije otkaza ugovora o radu. Ugovorom o radu iz 2006. godine ( poslodavac je isti) radnik ima pravo na otpremninu u visini od 1/3 plaće koju je primao u zadnja tri mjeseca prije otkaza ugovora o radu. Otkaz ugovora o radu je uručen 15.studenog 2009. godine. PITANJE. Dali je za reguliranje visine otpremnine mjerodavan ugovor o radu koji je važio u trenutku otkaza ugovra o radu ili je poslodavac obvezan islplati otpremninu za razdoblje od 1996. do 2006. po ugovoru o radu iz 1996. godine, pa dalje po ugovoru iz 2006.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija