Jump to content

domba2905

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. evo ovako OVO JE 100% SIGURNO I POTVRĐENO! SVI KOJI SU SE NAŠLI U MOM SLUČAJU IDU PO STAROM ZAKONU!!!! hvala svima koji su sudjelovali u ovoj temi i koji su htjeli pomoć. i drago mi je što postoje i drugi branitelji kojima će slučaj ići po starom zakonu!!! =)=) evo pa da nazdravimo ovo je bilo moje pitanje na početku ove teme! "Zanima me što će biti sa našim obračunom mirovine koji smo od strane drugostupanjske revizije potvrđeni pozitivno sa postotkom 50-50% prije stupanja na snagu novog Zakona. S obzirom da su u mirovinskom kako u središnjoj tako i u područnoj službi izjavili da čekaju upute do ponedjeljka. Pitanje se odnosi na nas koji nemamo HRVI. Rješenje mi je otišlo u područnu službu u mom mjestu radi obračuna, ali ga nesmiju radit do daljnjeg zbog gore navedenog. Tko može dati točan i precizan odgovor"
  2. prijatelji ima novina oko rješavanja vojne mirovine vezano za invalidnost onima koji su riješili 2.-stupanjsko rješenje i nalazilo se u područnim uredima koji su čekali znak za odobrenje da su za koji dan može započeti sa obračunom invalidske mirovine!Bez hrvi-a.
  3. jel ima tko kakve nove informacije iz mirovinskog ili ministarstva branitelja? što će i kako će dalje???? =) slobodno podjelite =)
  4. pa cijeli predmet je na obradi! potvrđeno mi je 50%-50% na drugostupanjskom vještačenju. i sad je potreban samo izračun. a koliko si ti siguran u to što pišeš?
  5. kolega freed, zanima me koliko si siguran u to? ili je to samo tvoje tumačenje? mislim da ovdje svi znaju moj slučaj, tako da nije potrebno više ništa dodavati. znači JA (i ostali) u sličnom slučaju idemo po STAROM zakonu? znači bez HRVI, i sa završenom drugostupanjskom komisijom. hvala
  6. kolega, zanima me koliko si siguran u to? ili je to samo tvoje tumačenje? mislim da ovdje svi znaju moj slučaj, tako da nije potrebno više ništa dodavati. znači JA (i ostali) u sličnom slučaju idemo po STAROM zakonu? znači bez HRVI, i sa završenom drugostupanjskom komisijom. hvala quote] Lega,htio sam reći da oni koji su prošli viještačenja i hzmo u zg. i pozitivno im je riješeno i ostaje im samo daljna obrada podataka u mirovinskom za obračun,njima ostaju ta riješenja i vrijedi im stari zakon,ostali koji nemaju zakljućen predmet,riješenja ,oni idu po novom zakonu,koji nažalost nije nimalo dobar.Kome su priznali bolest u svezi rata,to im je trajno ,koji još nemaju to neće ga ni ostvarit ,kao što važi i za status HRV-i,privremena riješenja će to odradit ali novih neće biti.
  7. što ti je to pouzdano? jeli to tvoje tumačenje zakona ili to neko od pravne službe iz mirovinskog "ispod stola" prenio jer nema još zvanično u mirovinskom kako će raditi i obračunavati po starom zakonu, što sam ja dobio iz prve ruke iz mirovinskog. ovo sve što si ti naveo i osobno mislim da je tako, ali tako nije dogovoreno između pravnih službi mirovinskog i ministarstva branitelja. zato me zanima odakle ti taj podatak?? ili je to tvoje tumačenje zakona. kolega zakon i ja tako tumačim.... ali to je samo naše tumačenje! odgovori prijatelju precizno bez osobnog tumačenja, bez želja, htjenja i mogućnosti. hvala bok
  8. kolege, jel ima itko ikakve informacije vezane za obračun mirovine? jel to ide po novom ili starom zakonu? ova je tema otišla na sve strane. hvala
  9. kolega zverbos trebam odgovor na pitanje iz tvog sadržaja koji se odnosi na dio da mirovinu mogu riješiti samo ili oni koji imaju HRVI ili status Dragovoljca. Zanima me tko ti je od službenih osoba u Ministarstvu branitelja ili mirovinskom dao takav odgovor? Iskreno me zanima dali samo ta dva statusa imaju "prođu" po novom zakonu ako si riješio i drugo stupanjsko vještačenje i predmet ti se nalazi kod referenta u područnoj službi mirovinskog prema mjestu stanovanja za obračun? I moji u Osijeku čekaju odgovor po hitnom postupku što i kako? i zato me zanima tko ti je rekao?
  10. ------------------------------------------------------------ Dragi moj lega, ovaj tvoj obračun mirovine je rađen po starom zakonu prema kojem nisi trebao imati status HRVI-a da bi ostvario pravo iz ZOMO jer je bila dovoljna ocjena nadležnog vještaka u tvojoj podrućnoj službi, a zatim na drugostopanjskom tijelu koje je obavilo reviziju istog, sa ocjenom koju si dobio 50% rat 50% mir(opća ili profesionalna)nesposobnost za rad.Po svemu gore razvidno je da je tvoje pravo konzumirano prije stupanja na snagu novog zakona, pa prema tome nema osnove da ti se pravo koje si ostavrio računa kao retroaktivan postupak, bez obzira što je u koliziji sa novim zakonom o HR braniteljima.Mislim da sam bio jasan.Tvoje pravo je nepovredivo,i svaka druga odluka ili riješenje bi bilo nezakonito, naravno na klimavim nogama, ali ako se i desi onda na sud i mislim da ćeš dobiti spor.Nadam se da do toga neće doći, sretno. da, nadam i ja. no i ti govoriš onako kako svi mi priželjkujemo, ništa ono što je 100% sigurno! izgleda da nam jedino preostaje čekat kako, šta i gdje
  11. prijatelji moji dragi po hitnom postupku donosi se Naputak o načinu primjene novog zakona odnosno izmjena, što će se znati 7 ili 8. 12. 2009 godine. Radi se samo o načinu prihvaćanja i središnjih i područnih službi novog zakona, a prema najvišim suradnicima predstojnika središnje službe kako u Zagrebu tako i u područnoj službi. Ništa se do daljnjega nezna. ŽIVIMO U NADI =) hvala
  12. pa nemora samo gospodin mrljavac! može bilo tko, tko zna pouzdan odgovor.
  13. Zanima me što će biti sa našim obračunom mirovine koji smo od strane drugostupanjske revizije potvrđeni pozitivno sa postotkom 50-50% prije stupanja na snagu novog Zakona. S obzirom da su u mirovinskom kako u središnjoj tako i u područnoj službi izjavili da čekaju upute do ponedjeljka. Pitanje se odnosi na nas koji nemamo HRVI. Rješenje mi je otišlo u područnu službu u mom mjestu radi obračuna, ali ga nesmiju radit do daljnjeg zbog gore navedenog. Tko može dati točan i precizan odgovor? Po mogučnosti "mrljavac"
  14. status HRVI - NE status drgagovoljca - DA osobno stečeno znanje - POLICIJSKI NAREDNIK, RADNO MJESTO ZAMJENIK ZAPOVJEDNIKA SJP godine radnog staža - 20g., a mirovinskog 32g.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija