Jump to content

odgajateljica23

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim za mišljenje. 28.05.2004. je podnesen zahtjev za izdavanje EES radi priključenja na električnu mrežu građevine - obiteljska kuća. Hep šalje obavjest 07.07.2005. da se navedeni zahtjev odbija jer je 23.12.2004. nastupio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o energiji kojim se propisuje da je za priključak na mrežu potrebna građevinska dozvola. Zanima me kako mogu primjeniti na nas ovaj zakon kada on nije važio ni postojao u vrijeme podnošenja zahtjeva? Naime, sve kuće oko nas su dobile priključak struje bez građevinske dozvole te smo i mi s obzirom na vrijeme podnošenja zahtjeva trebali dobiti priključak. Jesam li u pravu? Šta možemo sad učiniti? Želimo legalizirati objekt od 2004. god i ispunjavamo sve uvjete za to, no ne možemo dobiti građevinsku dozvolu jer još nije donešen urbanistički plan za taj kotar.U poglavarstvu grada su nam rekli da ni neće bit donešen još god ili dvije, te da će vidjeti može li se nešto napraviti prije. Oni su nas i uputili u Hep radi gore navedenog problema.
  2. U vlasničkom listu piše da je apartman...svi prostori u zgradi su uknjiženi kao apartmani, a svi vlasnici istih ih koriste kao stambene prostore, a ne apartmane. Naselje je određeno kao stambeno. Šta mogu napraviti da mi porezna uvaži zahtjev za oslobađanjem plaćanja poreza ( iako je to očito po svemu šta im je priloženo uz zahtjev)?...osim prenamjene stana koja traje mjesecima...
  3. Poštovani, molim za pomoć. Kupila sam ove godine nekretninu, stan u stambenoj zgradi. To mi je prva nekretnina kupljena za rješavanje stambenog pitanja. Podnijela sam zahtjev za oslobađanje plaćanja poreza na nekretnine i dobila rješenje u kojem se odbija moj zahtjev jer je nekretnina uknjižena kao apartman- poslovni prostor????!!!! Kako mogu riješiti nastali problem da budem oslobođena plaćanja poreza jer po svemu ( prijava prebivališta, mjesečni računi, uvid na licu mjesta, izjave sustanara zgrade )se vidi da tu stanujem, te da mi to nije apartman niti poslovni prostor? Nisam u mogućnosti platiti porez jer nisam ni predvidila troškove za isti prilikom kupnje nekretnine.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija