Jump to content

KarlaKA

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da, radi se o Poliklinici. Nadzor važi od 2.1. ove godine ali me još nitko nije kontaktirao niti došao. S jedne strane mi je drago da će netko doći i uživo vidjeti kako se djeca odnose jedan prema drugome te situacije kada ne žele pisati zadaću - a kako u Poliklinici niti u czs nisam dobila nikakav savjet kako "natjerati" dijete da napiše zadaću ili se obuče i opere zube da bi stigao na vrijeme u školu - pa mama ispadne zločesta jer ih tjera na nešto što oni ne žele. Gosp. Gringo - ne znam odakle ste iščitali da je meni "normalno batinama odgajati djecu". Očito niste pročitali o kakvim se okolnostima radilo. Da vidite kako vaše jedno dijete doslovno guši ili utapa vaše mlađe dijete, Molim vas recite mi što bi vi u tom momentu učinili? I da vam udovoljim muškom egu: moj bivši partner je fizički i psihički zlostavljao i dijete(tada bebu) i mene.
  2. Da, "stručno osoblje" nije vidjelo nikakav problem u djetetu (11 god). Na moju inicijativu je produžena i obrada djeteta zbog problema u učenju ali apsolutno nikakvu dijagnozu niti savjet nisam dobila od ustanove koja "štiti djecu".
  3. Molim stručnu osobu za savjet. Bivši suprug se dosjetio da me tuži za zlostavljanje djeteta isti dan kada je primio poziv za ročište u vezi alimentacije koju je do tada neredovito i mizerno isplaćivao. Nakon nekoliko mjeseci ispitivanja i proučavanja od strane stručnjaka koji nemaju djecu i upitne su seksualne orjentacije (znam da nije važno ali meni je), donešena je odluka da ja zlostavljam dijete i određen mi je nadzor od godinu dana. O čemu se radi: U dva navrata (prije više od godinu i pol), moje starije dijete je rukama gušilo za vrat mlađe dijete i jednom ga držao u bazenu pod vodom neko vrijeme. Moja reakcija je bila takva da je to dijete dobilo rukom 2-3 udarca po guzi.!! UUU strašno ! I na temelju moje reakcije koja se dogodila u dva navrata i to prije skoro dvije godine stručni tim je donio odluku koja se čini kao da ja sustavno i svakodnevno mučim dijete na ne znam koje sve načine. Rješenje je donio CZS. Koja su prava roditelja u ovakvom slučaju? Tko može osporiti ovakvu odluku? Kome se žaliti?
  4. Pozdrav. Znade li netko kako sastaviti prijedlog i kome ga predati? Radi se o proznavanju dna analize iz druge države te odluka stranog suda da se izbriše ime oca iz rodnog lista djeteta.
  5. Presuda je pravomoćna i ovršna s datumom 18.09.2012. Zanima me da li dijete odnosno ja kao korisnik računa na koji primam alimentaciju, treba čekati i nadati se svaki dan da će otac uplatiti alimentaciju ili postoji propis koji kaže da u tom i tom roku treba platiti?
  6. pozdrav. Na netu nalazim odgovor na ovo pitanje ali kaže ako kasni 6 mjeseci. Postoji li propisani zakon gdje kaže da je osba dužna isplatiti alimentaciju u roku od npr. 30 dana? MOgu li nakon 40 dana ići na FINU sa sudskom presudom i stanjem računa na koji nije sjeo novac?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija