Jump to content

katomipr

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobro ste shvatili. Ja imam primanja samo u Hrvtaskoj a djeca i supruga su mi nezaposleni, tj djeca idu u školu u BiH a supruga je nezaposlena. Iz porezne uprave iz BiH sam dostavio potvrde da nemaju ni oni ni ja nikakvih primanja u BiH. Napominjem opet da svi imamo domovnice. Nikako mi nije jasno zasto sam nerezident ako imam uobičajeno boravište i nemam nikakvog oporezivanja u BiH. Inače sam zaposlen kao zidar, nesamostalna djelatnost. Zahvaljujem na odgovoru.
  2. Poštovani! Dobio sam dješenje od porezne ispostave Dubrovnik da nemam pravo na povrat poreza jer sam nerezident (po njihovom), tj ne daju mi povrat za djecu i suprugu koji žive u BiH. U rješenju su napisali da sam nerezident iako sam uredno dostavio potvrdu o uobičajenom boravištu, koju su oni očito zagubili, jer sam prilikom dostavljanja potvrde primjetio da djelatnica nije mogla pronaći moj dosje, te mi je rekla da će potvrdu priložiti kasnije. Zanima me što sad učiniti. negjde sam pročitala da se može prebaciti iz nerezidenta u rezidenta, a mene zanima da li će u tom slučaju povrat poreza za djecu biti za cijelu godinu ili samo za period koji od prijelaza iz nerezidenta u rezident. opet napominjem da imam uobičajeno borvište u Dubrovniku već više od 4 godine, i svake godine uredno dostavljam potvrdu o tome. i zanima me da li trebam i mogu u PK upisati suprugu i djecu. imam hrvatsko državljanstvo, kao i moja supruga i djeca. Zahvaljujem!
  3. opet ja! na rješenju piše da me odbijaju zbog nepotpune dokumentacije i da sam nerezident. usmeno su mi rekli da će, ako se budem žalio, tražiti da im vratim i novac koji su mi prošle godine isplatili. ispada da su zagubili moju potvrdu o boravištu, koju sam im uredno dostavio. tražili su mi je opet i kada sam je donio, djelatnica u poreznoj upravi nije uopće mogla da nađe moj spis pa jje rekla da će potvrdu priložiti kasnije. očito da ju je opet zagubila. moje pitanje je sljedeće: ako me je upisala kao nerezidenta, kako se mogu opet prebaciti u rezidenta i da li tada imam pravo odmah na povrat poreza za suprugu i djecu. napominjem da sam u Dubrovniku prijavljen na boravištu već više od pet godina i stalno sam na istoj adresi. znači, imam uobičajeno boravište. unaprijed se zahvaljujem.
  4. Poštovani! molim Vas za savjet. radi se o sljedećem: moj suprug radi 4 godine u Dubrovniku, gdje ima uobičajeno boravište. Državljanin je Republike Hrvatske,ima BiH osobnu. ja i djeca živimo u BiH, imamo domovnice.Ja sam nezaposlena, a djeca idu u školu u BiH, o čemu smo uredno dostavili potvrde. Sad je iz porezne uprave ispostave Dubrovnik dobio obavijest da na mene i djecu ne može dobiti povrat poreza, jer, iako je on rezident, mi smo nerezidenti. Nije mi jasno što mi imamo s pojmom nerezidenti, jer nismo porezni obveznici.Da li su iz porezne uprave pogriješili i da li moj suprug ima pravo povrata poreza za mene i djecu. napominjem da nam je on jedini hranitelj i izvor prihoda. Zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija