Jump to content

Vannesa

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vannesa

    dogovor

    Kako se sklapa dogovor o tome s kime će dijete živjeti? Može li se ili treba to tovjeriti kod bilježnika i učiniti pravomoćnim?
  2. Kako se radi promjena prezimena nakon razvoda? Želim ponovno svoje djevojačko prezime. Također želim promjenu prezimena sinu koji nosi prezime moga bivšeg muža a on mu nije otac. Mogu li koristiti dnk test kao dokaz da on nije djetetov otac ako je taj test na engleskom jeziku? Kako napraviti pismeni ugovor ili dogovor ukoliko se dogovorim sa bivšim suprugom da zajedničko dijete odlazi samnom živjeti u drugu zemlju, ili ostaje s ocem? Može li se to učuniti važećim dokumentom i ovjeriti ga bez umješanosti suda?
  3. Što se tiče dogovora između djetetovog oca i mene...kako mogu biti sigurna da me on svejedno neće tužit za "otmicu"? Može li se taj dogovor ovjerit i nekeko napraviti valjani dokumenat? Razlozi odlaska su osobni, naravno da volim svoje dijete, no imam i drugo koje nikada nije priznato od oca. Treba li on nastaviti živjeti ovako? Ovdje živim u na selu, sama, od socijalne pomoći , sa dvoje djece, nezaposlena. I trebam li propustiti priliku kad zaručnik želi bolji život za djecu i mene u Americi?
  4. Poštovani, Dodjeljeno mi je skrbništvo nad osmogodišnjim sinom. Radi braka odlazim u SAD. Da li je potrebno sudski rješavati pitanje odvođenja djeteta ili se to može dogovorit s ocem? Otac ne pristaje potpisati djetetovu putovnicu. Jasno mi je da otac ne želi biti odvojen od djeteta ali naravno da kao majka niti ja to ne želim, pogotovo što je u bivšem braku otac bio nasilan. Kako se određuju posjete u ovakvim slučajevima kada dijete i roditelj ne žive u istoj zemlji?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija