Jump to content

apple

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. apple draga, niste nam rekli u kojem ste statusu kod svog poslodavca? Kaj znaći :radila sam? Znaći da više ne radite. Kako je prestao Vaš ugovor o radu sa dotičnimposlodavcem? Kojim načinom? -otkazom i kojim i od čije strane? -sporazumnim prestankom ugovora o radu? Sorry, zaboravila sam napomenuti da mi je dao otkaz iz gospodarskih razloga, tj. krize.
  2. Zanima me imam li pravo na otpremninu. Radila sam kod istog poslodavca neprekidno skoro 4 godine, ali u 2 razlicite firme. Dakle, bila sam zaposlena u jednoj firmi cca 3 godine, a zatim je otvorio drugu firmu i prebacio me u nju i tu sam radila cca 1 godinu.
  3. Molim savjet pravnika u vezi slijedećeg: radim u poduzeću koje plaće isplaćuje po sistemu dio kao neto plaća, a dio kao terenski dodatak, čaki i zaposlenicima koji rade u uredu i nigdje ne putuju. Problem je nastao kada je poslodavac prestao isplaćivati terenski dodatak uz izgovor da nema novaca zbog recesije dok istovremeno gomila sebi imovinu u zemlji i inozemstvu. Radi se o tome da je na isplatnoj listi prikazana samo neto plaća dok terenski dodatak nije. Može li se tu išta napraviti pošto ispada da je on svoju obvezu izvršio time što je isplatio iznos sa liste? Inače sve je ispaćivano preko banke, a ne na ruke. Radi se o tome da terenski dodaci iznose koliko i neto plaća, tj. ne radi se o sitnim iznosima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija