Jump to content

poirot

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim Vas za pomoć. Suprug i ja smo se odlučili sporazumno rastati. Nemamo djece, prije i za vrijeme braka smo živjeli kao podstanari. Od zajedničke imovine najvrjedniji je auto, a zajedničku imovinu ulaze još neki kućanski aparati i relativno solidna audio i video tehnika, i štednja otvorena za vrijeme braka. Mi smo se uspjeli dogovoriti oko svega toga, te me zanima da li podjelu možemo napraviti bez suda? Kako bi se osigurali (i ja a i on) mislili smo sve sročiti na papir i zajedno potpisati kod javnog bilježnika. Da li je to dovoljno? Unaprije hvala!
  2. Poštovani, molim Vas za pomoć. Prošle godine u srpnju imali smo inspekcijski nadzor od strane inspekcije zaštite okoliša, ukratko došlo je do ne slaganja u tumačenju nekih pravnih propisa te samo na zapisnik koji je napisan uložili žalbu u studenom 2009. (dugi razmak zbog čekanja odgovora od strane Ministarstva za tumačenje nekih propisa). Do današnjeg dana nismo dobili nikakav službeni pismeni odgovor, a prilikom svakog usmenog upita (u prosjeku svakih mjesec dana) rečeno nam je da je žalba "u postupku". Danas kad smo opet zvali da vidimo što je sa žalbom rečeno nam je da ju ponovno pošaljem bez ikakvog objašnjenja zašto. Moje pitanje je: prema kojem aktu je propisano u kojem roku se mora dobiti odgovor na žalbu/prigovor na zapisnik o inspekcijskom nadzoru (konkretno inspekcije zaštite okoliša) i koja su naša prava prilikom sljedećeg inspekcijskog nadzora s obzirom da nemamo odgovor na žalbu? Rad insp.zaš.okoliša uređen je Zakonom o zaštiti okoliša ali nema nikakvog govora o žalbi/prigovoru na zapisnik, već samo o rješenju i upravnom postupku koji se može pokrenuti nakon izdanog rješenja. U našem slučaju napisan je samo zapisnik, rješenje nije izdano.
  3. Poštovani, Imam jednu dilemu te Vas molim za pomoć. Suprug mi radi kod privatnika, te se nedavno odlučio i da ga prijavi. Prijavio ga je prije par mjeseci, međutim do današnjeg dana nije ga tražio poreznu karticu. Suprug ima prijavljeno zdravstveno osiguranje kod navedenog poslodavca. Zanima me da li to znači da moj suprug mora tako-reći nametnuti svom poslodavcu da mu prihvati poreznu karticu? Također on na svom poslu uopće ne dobiva platne liste, što mije sumjnivo s obzirom da se nigdje ne može vidjeti evidencija da li mu redovno uplaćuje mirovinsko. Kako to sve provjeriti? Hvala!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija