Jump to content

Mario_vz

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje, ovako, kroz vikend sam napravio prometni prekršaj u kojem sam prošao kroz crveno svjetlo i napuhao 0.60(nakon oduzimanja 0.10). Priča ide ovako,vozio sam cestom vračajući se sa rođendana i nisam primjetio da je malo podalje iza mene policijski auto koji me slijedio. Dolazim do raskrižja na kojem se pali "žuto", a ja stisenem gas da "stignem" međutim kod ulaska se već bilo upalilo crveno. Iza mene policijski automobil pali "rotirku" i nekon raskrižja (vidio sam rotirke iza sebe) stajem uz desni kolnik i oni ispred mene. Sad, nakon standardne procedure i nakon što sam napuhao stiže pisanje obavjesti o počinjenom prekršaju. Tu je ono što me interesira. Dakle, ja nisam porekao prekršaj i potpisao obavjest i zapisnike o alkoholu. Međutim,kad sam došao doma,i provjerio članke zakona, bili su pogrešni, jedan je 199(alkohol- to je OK) a drugi je 137. čl.2(prelaz preko pruge kad je uključena signalizacija...) i taj me buni, jer nedaleko jest pruga ali nije bilo nailazečeg vlaka niti je radila signalizacija, nadalje u tekstu piše da sam prošao raskrižjem kroz crveno svjetlo(što i jesam) i krivo je napisana druga ulica sa kojom se križa ova na kojoj sam zaustavljen. Bojim se da mi ne pošalju nalog na članak 137 jer je oduzimanje vozačke na 6 mjeseci(zapravo je članak 59). Da li je to samo greška policajca kod pisanja obavjesti koju će kasnije ispraviti i treba ju zanemariti ili?
  2. Hvala na brzom odgovoru, sad čekam poziv na sud i nadam se najboljem.
  3. jesam, potvrdu o uplati sam poslao zajedno sa žalbom.
  4. Poštovanje, napravio sam glupost, udario parkirano vozilo(manja šteta) i odvezao se. Ostavio sam svoje podatke na papiriću(ime,broj telefona i registarsku oznaku). Međutim, pošto me još nije bilo doma a netko je vidio moju glupost i prijavio, došla me tražit policija. Ja sam se kasnije javio u policijsku postaju i dao podatke. Međutim problem je što mi je službenik rekao da nije bilo nikakvog papirića i da je napisan zapisnik "bijeg s mjesta nesreće". Nakon tjedan dana dolazi mi doma nalog na kojem je kazna 2500kn i 6mj oduzimanje vozačke. Napisao sam žalbu gdje priznajem prekršaj i molio sam da mi ne oduzmu vozačku,ali sam platio 2/3 kazne i sudske troškove. Pošto sam sad dosta ovdje pročitao o tome da nisam trebao platiti nego se žaliti na novčanu kaznu i kaznu oduzimanja vozačke dozvole, recite mi molim Vas koliko sam pogriješio? Da li postoji mogučnost da će sud uvažiti moju uplatu i gledati samo ono što sam molio(smanjenje oduzimanja) ili? Oprostite što sam se raspisao i unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  5. hvala na odgovoru,dal još netko zna odgovor na ovo pitanje?
  6. Pozdrav. Interesira me dal je poslodavac dužan radniku uplatiti putni trošak,dal ima kakav zakon o tom;znači prema čemu se isplačuje i o čemu ovisi isplata? Hvala.
  7. molim Vas savjet ili odgovor,znam da je slučaj malo specifičan,al molim Vas pomozite
  8. Postovanje! Molim Vas da mi pomognete oko jedne nastale situacije a koja se tice moje sestre. Naime,prijavila se za sluzenje vojnog roka,prihvatili je,prosla je svu obuku(14 stavki na kojima pise-prolaz) te je zaposlena kao dvo satnija za izviđanje. Dobila je ugovor na tri godine uz probni rad od 6 mjeseci. Nakon toga slijedi otkaz bez ikakvog razloga(kao nije zadovoljila) a osobe koje su bile zaduzene za potpisivanje(zapovjednici) su bili na "godisnjem" kad ih se pokusalo kontaktirati za razlog! Njoj dolazi doma rješenje za častan otpust i stavlja se u pričuvu,ali postoji problem;ona zna da joj je netko to "smjestio",čak je i vidjela dva različita rješenja na kojima piše,na prvom da ona daje otkaz(što nije istina),a na drugom da je dobila raskid na zahtjev zapovjednika(iako je prosla svu obuku s izvrsnim i gađanja i sve ispite koje su imali te ima i papire o tome),njoj je dostavljen ovaj drugi papir,a ovaj prvi joj je spretno oduzet u uredu za obranu kad je išla pitat što je posrijedi i to je dokaz da postoje dva različita rješenja. Kako do njih? Htjela bi radit u vojsci ali svaki put kad je poslala zamolbu bi ju odbili iz drugog razloga(nakon ovog slučaja)! Molim Vas pomozi te,koja su njena prava i koje mogučnosti ima? Unaprijed zahvaljujem na svakom odgovoru
  9. Postovanje. Pitanje,djevojka radi u slasticarni sa fix placom al joj na isplatnoj listi pise koliko mjesec ima radnih sati. Radi od pon do sub svaki dan 7 sati,a ne dobiva placen ni višak koji odradi(ugovorom pise 40 satni radni tjedan). Od sad radi i nedjeljom te joj ni to nije plačeno! Molim Vas dal imate neki savjet,što učiniti? Unaprijed zahvaljujem na svakom odgovoru!
  10. Postovanje. Pitanje,djevojka radi u slasticarni sa fix placom al joj na isplatnoj listi pise koliko mjesec ima radnih sati. Radi od pon do sub svaki dan 7 sati,a ne dobiva placen ni višak koji odradi(ugovorom pise 40 satni radni tjedan). Od sad radi i nedjeljom te joj ni to nije plačeno! Molim Vas dal imate neki savjet,što učiniti? Unaprijed zahvaljujem na svakom odgovoru!
  11. Postovanje! Novi sam ovdje,al Vas molim da mi pomognete oko jedne nastale situacije a koja se tice moje sestre. Naime,prijavila se za sluzenje vojnog roka,prihvatili je,prosla je svu obuku(14 stavki na kojima pise-prolaz) te je zaposlena kao dvo satnija za izviđanje. Dobila je ugovor na tri godine uz probni rad od 6 mjeseci. Nakon toga slijedi otkaz bez ikakvog razloga a osobe koje su bile zaduzene za potpisivanje(zapovjednici) su bili na "godisnjem" kad ih se pokusalo kontaktirati za razlog! Njoj dolazi doma papir za častan otpust i stavlja se u pričuvu,ali postoji problem;ona zna da joj je netko to "smjestio",čak je i vidjela dva različita papira na kojima piše,na prvom da ona daje otkaz,a na drugom da je dobila raskid ne zahtjev zapovjednika(iako je prosla svu obuku s izvrsnim i gađanja i sve ispite koje su imali),njoj je dostavljen ovaj drugi papir,a za ovaj prvi niko nezna,a ona ga je vidjela u svom uredu za obranu ali joj je spretno oduzet! Naime ona je htjela radit u vojsci kao dvo ali svaki put kad je poslala zamolbu bi ju odbili iz drugog razloga(nakon ovog slučaja)! Molim Vas pomozi te,koja su njena prava i koje mogučnosti ima? Unaprijed zahvaljujem na svakom odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija