Jump to content

tikii_1

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala petpetica! Ovo ću si baš zapisati kad budem zvala komunalnog. Dok sam tražila njihov broj na netu, naletila sam na dio gdje pišu da nisu nadležni za buku, kršenja javnog reda i mira, itd. Mislim da bi me mogli lagano otkačit.. hmmm
  2. hvala na odgovoru. Prvo sam htjela provjeriti ima li uopće smisla nešto pokretati, ili pravno nema nikakvih osnova.
  3. Poštovani, zanima me što se može poduzeti vezano za lavež psa u susjedstvu? Točnije, živim u naselju gdje su uglavnom zgrade sa 100tinjak stanova, i 10ak kućica. Također, i bolnica je u blizini. U dvorištu jednih od tih kućica (neposredno ispod bolnice) je i pas koji neprestano laje i zavija. Noću to bude neizdrživo. Nije mi jasno kako vlasnik tog psa uopće oka sklopi. Postoji li način da se nekome obratim kako to riješiti? Je li uopće vlasnik u nekoj vrsti prekršaja zbog zavijanja svog psa? Spada li to u remećenja javnog reda i mira? Ipak smo u gradu, ne na selu. Volim životinje i znam da pas nije kriv, ali to postaje neizdrživo. U 2h ujutro krene i laje i laje i laje... pa malo zavija..
  4. Pozdrav svima! Evo mog problema i molim bilo koga da mi pomogne! Došao nam je na vrata državni inspektor HRT-a jer da mi ne plaćamo TV pristojbu. Ok, uhvatili ste nas i plaćati ćemo vam taj zrak od idućeg mejseca! I sad se brižan starčić uzbudio da mu moramo platiti tv pretplatu za predhodna 3 mj (na vrata nam je došao 05.11.2011), dakle 240kn. Na naše pitanje "zašto?" i na temelju čega su to 3mj, a ne 1 god, 6mj, 1mj(?!) nije znao odgvoriti, nego da se to mora. Odbili smo i jučer smo dobili uplatnicu u sandučić da na temelju članka 34. stavak 1, Zakona o Hrv. televiziji (NN 137/2010), moramo platiti 240kn (dugovanje za 09-11.mj 2011.). Sada vas ja molim da mi kažete, na temelju čega oni određuju ta 3mj?! Ja sam se mogla useliti 01.11.2011. i uredno imam 30 dana da prijavim tv, i on nam je došao kao naručen. Ali ne.. oni kažu da mi živimo cijelu godinu u stanu- na temelju čega?! K tome, rekli smo mu da tv kanale ni ne vidimo preko zajedničke antene jer je prijemnik davno odjavljen, zgrada je prešla na Bnet, i mi ne vidimo ni jedan kanal. Koristimo Iskon trio paket, i tv zapravo gledamo preko telefonske žice. Jasno mi je da svi moramo plaćati zrak 80,00kn HRT-u, ali jesu li oni dužni pružiti nešto za taj novac? Barem da vidim jedan kanal? Inspektora nismo pustili u stan tako da on nije ni vidio TV, a tražio nas je i račun za prijemnik. Ok, sad mi opet nije jasno. Nama TV može biti poklon, može biti star 10 godina, mogli smo ga kupiti pred 5mj i stajao nam je u kutiji jer se nismo uselili. Šta to znači? Od kud njemu pravo tražiti račun, i kako mi može na temelju od kad imam tv, naplatiti pretplatu (ako je npr. ta televizija bila u drugom kućanstvu)? Naravno da mu nismo dali račun. Molim vas, recite mi mogu li podnjeti kakvu žalbu, ili barem tražiti obrazloženje na temelju čega je to 3mj? Unaprijed hvala i lijep pozdrav!
  5. Poštovani, unaprijed se ispričavam ako sam na krivom mjestu postavila temu. Moj problem je slijedeći: Došao nam je na vrata državni inspektor HRT-a jer da mi ne plaćamo TV pristojbu. Ok, uhvatili ste nas i plaćati ćemo vam taj zrak od idućeg mejseca! I sad se brižan starčić uzbudio da mu moramo platiti tv pretplatu za predhodna 3 mj (na vrata nam je došao 05.11.2011), dakle 240kn. Na naše pitanje "zašto?" i na temelju čega su to 3mj, a ne 1 god, 6mj, 1mj(?!) nije znao odgvoriti, nego da se to mora. Odbili smo i jučer smo dobili uplatnicu u sandučić da na temelju članka 34. stavak 1, Zakona o Hrv. televiziji (NN 137/2010), moramo platiti 240kn (dugovanje za 09-11.mj 2011.). Sada vas ja molim da mi kažete, na temelju čega oni određuju ta 3mj?! Ja sam se mogla useliti 01.11.2011. i uredno imam 30 dana da prijavim tv, i on nam je došao kao naručen. Ali ne.. oni kažu da mi živimo cijelu godinu u stanu- na temelju čega?! K tome, rekli smo mu da tv kanale ni ne vidimo preko zajedničke antene jer je prijemnik davno odjavljen, zgrada je prešla na Bnet, i mi ne vidimo ni jedan kanal. Koristimo Iskon trio paket, i tv zapravo gledamo preko telefonske žice. Jasno mi je da svi moramo plaćati zrak 80,00kn HRT-u, ali jesu li oni dužni pružiti nešto za taj novac? Barem da vidim jedan kanal? Inspektora nismo pustili u stan tako da on nije ni vidio TV, a tražio nas je i račun za prijemnik. Ok, sad mi opet nije jasno. Nama TV može biti poklon, može biti star 10 godina, mogli smo ga kupiti pred 5mj i stajao nam je u kutiji jer se nismo uselili. Šta to znači? Od kud njemu pravo tražiti račun, i kako mi može na temelju od kad imam tv, naplatiti pretplatu (ako je npr. ta televizija bila u drugom kućanstvu)? Naravno da mu nismo dali račun. Molim vas, recite mi mogu li podnjeti kakvu žalbu, ili barem tražiti obrazloženje na temelju čega je to 3mj? Unaprijed hvala i lijep pozdrav!
  6. Poštovani, kupila sam novi mobitel 10.03.2011. i taj dan sam ga normalno koristila dok se baterija nije ispraznila. 11.03.2011. sam ponovno napunila mobitel i davao je zeleni signal međutim pisalo je da je baterija puna 78% (što mi je bilo čudno). 17.03.2011. ponovno sam stavila puniti mobitel ali on se na kraju ispraznio (nisam ga koristila za vrijeme punjenja). 18.03.2011. nosim mob na prodajno mjesto i reklamiram. Prvo nisu vjerovali nego su me uvjeravali da nisam ispravno punila, da mi je utičnica neispravna (probala sam na 3 različite) i da se baterija puni 12h , ukopčali su ga na svoj punjač (iako sam ja rekla da probaju na moj jer je možda u punjaču problem) i rekli su da puni. Poslali me doma ali nakon 2-3h punjenja, on je opet bio prazan (sa 20%, bez da sam ga taknula, se ispraznio, a bio je ugašen). Vraćam se u salon i ponavljam priču. Nekako su uzeli mobitel i poslali ga na popravak (???). Moja pomisao je da baterija nije bila u redu a budući da je sve novo, trebala sam dobiti novi mob a ne ga slati na popravak. No dobro. 31.03.2011. javljaju mi da je popravljen i idem po njega. Kažu da su počistili kontakte i da su nadogradili software Zaključak je da se vjerojatno utor zaprljao dok bi mob nosila u torbi (mmmmm da, nakon 5 dana, kako da ne) i na moje pitanje zašto software, kažu da to uvijek rade.. ali mislim čemu, mobitel je novi!! Znači li to da ako ja ovaj čas kupim novi mob, njega treba nadograditi?! To znači da se ne prodaju ispravni mobiteli.. Gospođa nije znala odgovoriti i samo se pozivala na servis. Ali ona je meni kontakt osoba i mene se ne tiče gdje oni popravljaju mobitel- kod Muje, Pere, u Francuskoj, Njemačkoj.. ma ne interesira me. Zaključak je da su nas trebali pitati želimo li nadogradnju a nisu. Na moje pitanje, šta ako se opet dogodi nešto, imam li pravo na novi uređaj? Ne! zato jer servis određuje tko ima pravo na novi i kada se trenutni uređaj ne popravlja. A oni daju novi uređaj samo ako se 3 puta ponovi isti kvar. Na što sam ja rekla "meni mob može imati kvar koji meni uvijek isto izgleda a oni u servisu mogu reći da je svaki put drugi razlog, pa tako i 55 puta može biti drugačije" odg koji sam dobila "nikome se mob nije pokvario 55 puta" Ok gospođo, nadajmo se da se mobitel neće pokvariti.. Jučer (31.03) nanovo ispravljam kontakte u imeniku, brzo biranje itd itd, uglavnom, prilagođavam mob sebi. Navečer je pokazivao 37% baterije, stavim ga puniti, nakon 1h i dalje 37%. Pustim preko noći (ugašen mob- dakle, ništa ne troši bateriju) i on je ujutro bio prazan, toliko da se nije mogao ni upaliti. Danas mislim ići u salon i tržiti novi uređaj, imam li pravo na to? p.s. isprike na podužem postu ali htjela sam vas uputiti u cijeli slučaj.
  7. Nisam pravnik pa ne znam odgovor na vaše prvo pitanje. Garaže su izgrađene dok je zemljište, parcela, bila općinska. Sve garaže su napravljene legalno, imaju građevinsku dozvolu, ucrtane su u katastru, upisane u vlasništvo u gruntovnici. Npr. broj sada denacionalizirane čestice, ranije općinska, je 944/10, a garaže imaju broj čestice 944/2, 944/3, itd. Nisam prvi vlasnik garaže pa ne znam kako je građena. Molila bih vas da mi pojasnite je li u skladu sa zakonom izvršena denacionalizacija tako izgrađene parcele?
  8. Poštovani, moja garaža je zadnja u nizu (od njih ukupno 5). Garaže su izgrađene (otprilike 1970. godine) na čestici koja je denacionalizacijom 2008. godine vraćena vlasnicima. U gruntovnici se čestica vodi kao neplodno gradilište, a prostor ispred garaže u katastru je definiran kao prilaz. Zanima me 1.Da li vlasnici denacionalizirane čestice mogu svojatati česticu za parkiranje svoga vozila, koje na taj način meni indirektno sprečava ulaz u garažu (vozilo ne parkiraju ispred garaže, već pokraj)? 2.Da li ja svoje drugo vozilo smijem parkirati ispred svoje garaže, ako time nisam zapriječila ostalim vlasnicima ulaz u njihove garaže? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija