Jump to content

Black_Knight

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zato što kada praviš prijavu za evropsko izvješće,ideš kod procjenitelja,i sve se s nji dogovaraš.Moj glasi na oca kao i njegov,tj.prometna je na oca
  2. Imam jedno pitanje,koje je u svakom slučaju po meni smiješno,tj.žalosno.Kolega i ja smo se sudarili,tako što je on ušao u moj trak i meni oduzeo prednost.Budući da se znamo dugi niz godina,nisam htio zvati policiju da on ne dobije kaznu,već smo se dogovorili da ćemo napisati Evropsko izvješće u njegovom osiguranju buduću da je on kriv.To smo i napravili,uredno u osiguranju,on je potpisao da je kriv,sve smo objasnili kako se to dogodilo etc.Nakon nekog vremena sam dobio kući ODBIJENICU od njegovog osiguranja s obrazloženjem da nemam PRAVNE OSNOVE za potraživanje odštete.Ne vidim razlog odbijanja našeg zahtjeva,jer je on sam potpisao i izjavio da je kriv,a imamo i svjedoke! Nadalje,da izađem kolegi u susret,ulažem prigovor na to rješenje,te mi u osiguranju govore da će mi stići kući odgovor.Prošlo je više od mjesec dana od kako smo se sudarili,a ja sam i dalje vozio polupan auto,dok mi nije pukao film,te sam odlučio ih nazvati.Danas sam ih nazvao,te mi je Procjenitelj štete rekao da mi nikakav odgovor nije trebao doći na uloženi prigovor,već za to vrijedi onaj stari!?Za koga on mene smatra,mislim da je kameno vrijeme iza nas!Napominjem da sam i sam apsolvent pravnog fakulteta,ali mi treba savjet od iskusnijih od mene!Ne volim nepravdu,i izrazito mi je krivo kako se PROCJENITELJ ŠTETE odnosio prema meni,stoga moje je pitanje DA LI TREBAM TUŽITI OSIGURANJE,NA TEMELJU ČEGA I AKO TREBAM KOJU ODŠTETU TREBAM TRAŽITI?Unaprijed zahvaljujem!
  3. Godine 1997 moj otac i JANAF sklopili su ugovor o služnosti prolaza cjevovoda za protok nafte,naknadu štete za rušenje gospodarskih objekata,te smanjenu vrijednost građevinskog zemljišta.Trasa cjevovoda ide dužinom obiteljske kuće,a udaljena os cijevi od temelja je 4m.Cjevovod se proteže kroz dvorište 40m.Buduća gradnja gospodarskog objekta ugovorena je na 2m od osi cjevovoda.10.09.2006. JANAF je ishodio dozvolu za popravak cjevovoda međutim,on to ne radi nego ukopava svjetlovodni kabel koji ide 1-1.5m prema obiteljskoj kući.Te radove misle izvesti bušenjem u dužini 60m.Otac na to ne pristaje,traži novi ugovor i naknadu štete,ali Janaf ne pristaje,misleći vjerovatno na ugovorenu služnost ukapanja cjevovoda i odgovarajućih eventualnih popravaka.Ima li otac pravo na nadnadu štete budući se nikako ne radi niti o istoj trasi niti o popravku postojećeg cjevovoda.Molim savjet!
  4. što se tiče ovoga što si rekao potpuno si u pravu,jer naime i ja svaki puta kada posjetim legalis, odem da vidim jel ima nekog na chatu,čisto da pričamo oko nekih ležernih tema,ali svaki puta nigdje nikoga.Relativno sam nov na ovoj stranici,negdjeprije sam se logirao i mogu reći iz svog osobnog iskustva da je ovo najbolje što se dogodilo pravu.Još samo jda se taj chat poboljša bila bi perfekcija,ali mislim da s vremenom će i to doći na svoje.
  5. Znači onda on u koliko se ne slaže s cijenom i uvjetima koji mu budu ponudili može zahtijevati novu parcelu,tj u ovom slučaju parcelu s kućom, jer se i zna da tamo gdje je prošla cijev od janafa ne može se ništa graditi,točnije može se graditi najmanje 2 metra od cijevi!praktički to zemljište ništa ne vrijedi!jel to točno?
  6. JANAF(Jadranski naftovod) mi je prošao kroz dvorište prije par godina,prilikom prolaska tata je potpisao služnost prolaza sa njima,sada bi oni ponovno prošli kroz dvorište,znači ponovno bi kopali,i sad mene zanima kad se potpiše služnost prolaza,koliko godina ona vrijedi,i smiju li oni proći kroz dvorište ako im moj otac ne bude dao!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija