Jump to content

sara5

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala, ali u odluci u svibnju stoji da je glavna rasprava završena i da samo sljedi objava. Da li bi bilo pametno promijeniti odvjetnika? Ravnateljica ustanove koju tužim je priajteljica i susjeda sa sutkinjom. Uz to, radi se i o intersima (suprotnim mojim) lokalne zajednice
  2. U sudskom sporu sa firmom održana je glavna rasprava u svibnju.U zapisniku sa glavne rasprave stoji: "Glavna rasprava je zaključena. Sudac donosi rješenje Objava odluke odgađa se za 4. lipnja". Odvjetnica mi je rekla da je to 4. lipnja samo čitanje presude pa da nema razloga za dolazaka. Tako da nisam došla niti ja niti moja odvjetnica. Iznenada sada dobivam poziv za otvaranje glavne rasprave uz obrazloženje da 4. lipnja nitko nije pristupio galvnoj raspravi toga dana. Da li je to moguće? Da li je to zaista u skladu sa pravom ili je neka namještaljka?
  3. Četiri godine nakon što sam nadležnoj Poreznoj upravi podnijela Ugovor o podjeli suvlasničke zajednice (nekretnine između brata i mene - on je meni prepustio polovicu jedne nekretnine iz nasljeđe nakon smrti oca, a ja njemu polovicu druge nekretnine) dobila sam Porezno rješenje prema kojemu moram platiti 5% procijenjene vrijednosti nekretnine na Darovni ugovor, a ja sam im dostavila Ugovor o podjeli suvlasničke zajednice. Pitanja: 1. Zar ne postoji neki rok u kojem Porezna uprava mora izadti Porezno rješenje - trebalo im je 4 godine u mom slučaju. 2. Da li je porez isti za Darovni ugovor i Ugovor o podjeli suvlasničke zajednice? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija