Jump to content

auroraa

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nasljedila sam kuću u Zadru za koju je 1995. god moj sada pokojni otac ishodovao lokacijsku dozvolu. Osim toga imam Rješenje za zadržavanje u prostoru bespravno izgrađenog objekta koje je izdao Ured za prostorno uređenje stambeno komunalne poslove. E sad mi nije jasno jer mi neki ljudi koji se kao razumiju u to govore da je to valjana građevinska dozvola, a neki da nije i da trebam sve papire raditi ispoćetka... A ako je tako onda po današnjem zakonu nemam uvjete jer je parcela mala 267m2 a objekat 8x10 i nemam od puta 5m, do susjedne međe 3m itd...gali je moguće da se na tadašnju gradnju primjenjuje novi zakon o gradnji i dali mogu ove dokumente iskoristiti kako danas? Hvala.
  2. "Oni" su direktori, a firma je d.. Sve skupa je trajalo dvije godine i to da sam ja uzimala novac, i to da mi je bila blakirana plača i još uvjek je. Znači od samog poćetka su vidjeli da novac ne uplačujem firmi, te su mi odmah blokirali plaču. Ja sam dalje "pametna" nastavila uzimati novce ,a oni su se naplačivali s moje plače. To je bio ugovor o djelu, koji je sada raskinut ali je plaća i sada u blokadi jer bi mi još trebali biti uplačeni neki novci. Vodila sam evidenciju i znam koliki je dug jer imam svoju dokumentaciju ulaza i izlaza ,a znam i kolika su bila moja primanja kroz taj period. Od njih sam svaki mjesec dobivala iznos zarade ,iznos obustave, i iznos dugovanja, koji se nikad nije poklapao s mojom dokumentacijom. Svaki put bi reagirala da je to netočno i da dug nije toliki, ali o tome samnom nisu uopće htjeli razgovarati. Ćak sam im to dostavila kao kopije na što su rekli da nežele to ni pogledati. A kada sam reagirala u smislu gdje su onda moje plaće kada je dug toliki i da mi pošalju sto su pokrivali s mojim plaćama 2god, poslali su mi to i kada sam napravila kontrolu toga vidjela sam da su iste raćune naplaćivali i po 2-3 puta, što je nemoguće. Valjda su mislili da ja to neću ni skužiti. Što se mene tiće ja želim platiti dug ali ne dvostruko veći no što je. Dali ovi dokazi koje ja imam mi mogu pomoći??? Mislim i na ove gluposti što su mi oni poslali?
  3. Hvala na odgovoru! Imam još par pitanja.. Ako u međuvremenu dok ne platim dug, jer trenutno nisam u mogučnosti da dođem od novca ipak pokrenu krivičnu prijavu protiv mene, kakve me sankcije očekuju???
  4. Na radnom mjestu bila sam u dodiru s novcem od firme od kojeg sam dio trošila u osobne svrhe te je firma to od samog početka znala. Blokirala je moje plače i na taj se način naplačivala jednim djelom, jer je dio duga uvjek zaostajao. Sve to trajalo je oko dvije godine. Nakon toga napravili su inventuru i utvrdili dugovanje, te mi dostavili zapisnik o inventuri s kojim iznosom se nisam slagala, ali sam ga potpisala samo zato što je tamo stajalo da imam prvo napraviti svoj pregled i uložiti reklamaciju. Ali sada nežele uopče prihvatiti moju reklamaciju. Po tom zapisniku me terete za dvostruko veći iznos od stvarnog preme mojim izračunima. Žele da u zalog prepišem nekretninu, te su odredili rok otplate dugovanja ili će podignuti krivićnu prijavu protiv mene. Ugovor o zalogu na nekretninu je formiran tako kao da ja uzimam od firme pozajmicu u tom njihovom iznosu, i još sa godišnjom kamatom ,ali dotićni dug se tu uopče ne spominje.. Nisam ga htjela potpisati. Pristala sam platit dug ali naravno samo dug u stvarnom iznosu, na što nepristaju jer smatraju da sam koristila firmin novac u svoje svrhe odnosno pronevjerila..Imaju li na to pravo? Da potražuju dvostruko viši iznos od stvarnog?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija