Jump to content

nana0712

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Pošto se bliži prijava poreza za 2009 jedno pitanje vezano uz stambeni kredit. Naime, u 4. mjesecu dobivam kredit za međufinanciranje na temelju peredugovora o kupnji stana koji je uplaćen prodavatelju. Kako do 30.06. prodavatelj nije ispunio svoje obveze oko upisa vlasništva na temelju predugovora ja raskidam odnose i tražim povrat kapare i iznosa kredita. Kako sad sa poreznom prijavom?? Mislim ja sam te novce oročila(za svaki slučaj),al očito nisam kupila nekretninu za koji mi je dan kredit. Dal porezna to provjerava i kako izbječi povrat stambenog kredita banci?!
  2. Pozdrav, Javljam se vezano uz imovinu mojih roditelja. Rastava je bila prije 12 godina,al tada se nije riješavalo imovinsko pitanje.Valjda zato jer smo mama,sestra i ja živjele u tom stanu... Stan je kupljen 1992,pola glasi na oca,a pola na majku,a moj otac odlazi u inozemstvo 1993 gdje još narednih 5 godina šalje novac za kedit i račune. Nakon rastave plaćanje kredita i računa preuzima moja majka uz našu pomoć (otac nije više htio sudjelovati) Mene zanjima ima li moja majka pravo na drugu (tatinu) polovicu stana obzirom da je zadnjih 12 godina plaćala kredite i račune?? Trebam hitan odgovor što da radimo jer otac želi svoju polovicu prepisat našoj polusestri koja ni ne živi u Hrv niti nema veze sa nama i sa stanom.
  3. ...što zapravo znaći da sam od otkaza trebala naći novo radno mjesto u roku 8 dana... Pa,da sam znala da sam trudna ili da smo to planirali vodili bi računa o tome. Ovako se nakon prvotnog veselja pojavila samo depresija i razočarenje u kakvoj zemlji živimo i kako Vlada nema zakone prilagođene današnjoj situaciji!! Baš tužno.. Postoji li mogućnost na Vlada prihvati 18 mjeseci sa prekidima početkom 2010?! Da će biti izmjena tog zakona?
  4. Ja sam shvatila da se 18 mjeseci sa prekidima računa za komplikacije, ali za rodiljnu naknadu ne!! Ne znam jesam li u pravu?!
  5. Pozdrav svima, Javlja se buduća majka koja je jakooooo razočarana u novi Zakon o rodiljnim naknadama. Situacija je ovakva: 05.11. nakon 5 godina staža svi u poduzeću smo dobili otkaz iz gospodarskih razloga. Naime,krajem mjeseca direktor je i zatvorio vrata poduzeća.(Kao i većina manjih privatnika). Kako sam završila fakultet nije mi bilo problem pronaći posao u samo nekoliko tjedana. Tako sam 01.12. počela radit kod novog poslodavaca. Toliko sam bila sretna....a onda sam saznala prošli tjedan da sam u drugom stanju!! A onda je usljedio šok...Mladi ljudi koji se školuju, rade godinama i onda završe sa djetetom i 1660 kuna!!!!STRAŠNO Dakle,sad još moram ić i na komplikacije u trudnoći... Koliko sam shvatila za komplikacije se gleda stari staž,a za rodiljnu naknadu ne. Mogu samo dobit 1660 kuna?! Može li mi netko pomoć i savjetovat kome da se obratim. Smatram da nije pravedno da se u ovako kriznoj godini Vlada odlučila za Zakon koji traži 12 mjeseci neprekidnog staža. Šta se dešava za ženama kao u mom slučaju. Imam li ikakva prava tražit punu rodiljnu naknadu na temelju starog staža?! Kome da se obratim?! Di da se požalim?! Vladi RH? Ministarstvu?? Jel postoji neka nada da će doć do izmjene tog Zakona?! Ili izmjene da se u slučaju rodiljne naknade priznaje i 18 mjeseci staža s prekidima?! Malo sam se raspisala. Nadam se da sam bila jasna!! Molim Vas za savjet. Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija