Jump to content

SHAN

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Neki dan stigavši kući ugledam kamion dizalicu koji se sprema ući kroz moje dvorište na susjedovo te odrezati grane trešnje koje na visini od 4 metra prelaze u njegovo dvorište.Odmah sam zaustavio akciju iz razloga što sad nije vrijeme za rezidbu pogotovo nekih debljih grana,tako su me savjetovali stručnaci.Pošto se susjed sada hvata svake sitnice,da li bismo i mi mogli zahtjevati da on makne svoj oluk koji je priključio na naš te nam se njegova i naša kišnica slijeva u dvorište koje je kao neki bazen i ima mali otvor za odvod koji se začepi liščem ako se ne redovno čisti.Znači on dodatno poplavljuje naše dvorište iza kuće. Zanima me da li on mora to maknuti u svoje dvorište i da li on smije napraviti odvod kišnice vodeći cijev po svojem zidu kuće ometajući naš zračni prostor kao što njegov ometa naša trešnja.Dodajem da ima čak i prozor koji gleda na našu terasu te je u razini poda. Može li komunalna služba prisilno djelovati u slučaju trešnje koja ne predstavlja nikakvu opasnost.
  2. Moram naglasiti da su prije 20 godina dobili od nas dio dvorišta koji je trebao biti sastavni dio njihovog posebnog pristupa javnoj cesti,još je falio 20 kvadrata koje je treći susjed htio dati u zamjenu za 10 kvadrata vrta,sve to po prijedlogu ureda za urbanizam.Međutim susjed ne da svojih 10 kvadrata vrta i sve pada u vodu a mi ostajemo bez 30 kvadrata dvorišta koje smo dali za rješenje.Kroz tih 20 god.koristili smo to poklonjeno dvorište za parking jednog vozila no susjed počinje graditi tri parkinga i tjera nas sa njegovog vlasništva.Po prijedlogu odvjetnika mičemo se u naše dvorište koje njemu služi za prolaz ne više jednog već tri čak i četiri vozila.Nastaju problemi on sudski zahtjeva uvijek slobodan prolaz.Mi se po potrebi maknemo ali sad su počele provokacije i on namjerno prolazi autom svakih pol sata i ako se ne maknemo prijeti da će zvat policiju.Sjetih se da sam ja sam popločio naše i naše poklonjeno dvorište,nisam protiv prolaza pješice ali vozilima me baš opterećuje pješice ima dva čak i tri prilaza koji mu omogučuju javni parking oko 50 metara od kuće.On je iskoristio naše povjerenje i sad misli da je ostvario pravo služnosti prolaza dosjelošću.
  3. Zanima me da li je normalno da se ja moram parkirati na ulici kako bi susjedi nesmetano prolazili svojim vozilima kroz moje malo dvorište do svog novosagrađenog parkinga.Inače nemaju drugi pristup vozilima pa sada sudski traže upis prava služnosi prolaza u zemljišnu knjigu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija