Jump to content

kalup

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. kalup

    nije mi jasno

    Poštovani kolege, nadam se da ćete mi razjasniti slijedeću situaciju: Prije mjesec dana prijavila sam se na natječaj za radno mjesto sudskog savjetnika, i evo danas dobila brzojav s porukom da se za 4 dana javim u dotični sud u svezi oglasa za predmetno radno mjesto. Nije mi baš jasan ovaj poziv, nije navedeno nikakvo testiranje, i sl.,što to uopće znači, radi li se samo o intervjuu, pa je testiranje naknadno, ili? Malo sam zbunjena, ako mi možete pojasniti o čemu bi se tu radilo? Zahvaljujem!
  2. Zahvaljujem na informacijama, preostaje mi dakle odlazak kod odvjetnika.
  3. Zahvaljujem na brzom odgovoru,ali nisam spomenula da smo već bili u zemljišniku gdje nam je rečeno da se majka ne može knjižiti, jer baka nije u zemljišnim knjigama uvedena kao vlasnik,a kao vlasnici upisane su osobe koje su umrle 50-ih godina. Rečeno nam je da se moramo dogovoriti s ujakom,odnosno da bi nam on morao darovati tu nekretninu. To mi baš i nije bilo jasno, jer ujak nije vlasnik niti je upisan u zk, već se samo nalazi u posjedovnom listu. Da li ovo mijenja situaciju?
  4. Zahvaljujem na brzom odgovoru,ali nisam spomenula da smo već bili u zemljišniku gdje nam je rečeno da se majka ne može knjižiti, jer baka nije u zemljišnim knjigama uvedena kao vlasnik,a kao vlasnici upisane su osobe koje su umrle 50-ih godina. Rečeno nam je da se moramo dogovoriti s ujakom,odnosno da bi nam on morao darovati tu nekretninu. To mi baš i nije bilo jasno, jer ujak nije vlasnik niti je upisan u zk, već se samo nalazi u posjedovnom listu. Da li ovo mijenja situaciju?
  5. Poštovani, molim vas za pomoć, jer ne znam što mi je činiti. Radi se o slijedećem: moja majka je nakon smrti svoje majke naslijedila zemljište koje je u rješenju o nasljeđivanju označeno kao izvanknjižno vlasništvo. Na ostavinskoj raspravi majčin brat(moj ujak)odrekao se svog nasljednog dijela na tom zemljištu u korist moje majke.Međutim, u katastru je kao posjednik upisan moj ujak, a baka se nigdje ne navodi. Zanima me, što nam je dalje činiti kako be se majka mogla uknjižiti u zemljišne knjge temeljem citiranog rj. o nasljeđivanju? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija