Jump to content

PunoIme

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. mam problem oko povrata poreza, a vezano za stambeni kredit pri kupnji prve nekretnine. Svakako ću podnijeti prigovor poreznoj upravi ,ali me isto tako zanimaju druga mišljenja. ČINJENICE: Godine 2007 sam odlučio kupiti kuću gdje su vlasnici bile moje dvije tete i moja majka ( znači njezine sestre).Prije toga nisam imao nikakve nekretnine u vlasništvu, niti moja supruga.Kada sam odlučio realizirati kredit u banci su mi rekli da ne mogu dobiti kredit za nekretninu gdje je moja majka jedan od vlasnika, te da mi ona mora prvo njezin dio darovati. Tako je i učinjeno.Usput,radi se o jednoj staroj kući ( znači jedna kuća bez više stanova ). Odmah nakon mjesec-dva ( koliko več traje odobrenje kredita kod nas) sam kupio ostala dva dijela kuće koje su vlasnici moje tete. Prošle godine sam uredno predao zahtjev za povrat poreza na konto kamata za kupnju prve nekretnine i dobio sam oko 2.000 kuna. PROBLEM: Ove godine sam dobio odbijenicu uz obrazloženje da nemam pravo na povrat poreza jer to što sam ja kupio od mojih teta nije meni prva nekretnina, nego druga, te da sam već bio vlasnik jednoga dijela, te se time smatra da ovo što sam kupio nije prva nekretnina. A prošle sam godine dobio na konto toga povrat poreza.Napominjem da od porezne uprave ( prošlo je 30 mjeseci) nisam dobio da moram platiti porez na nekretninu. Sada više stvarno nemam pojma da li je to što sam kupio druga ili prva nekretnina. Naravno da su mi u banci rekli da oni u poreznoj nisu normalni,ali možda i jesu. Samo me zanima tumačenje ovog mog slučaja.
  2. Nije stvar uopće tko je kome krao radno vrijeme.Djelatnik je RADIO , nije krao vrijeme samo nije se nalazio na onome mjestu gdje je trebao biti. U stvari..obavljao je nešto drugo, nije bio u svome stanu nego u stanu osobe ( stranke) koja ga je slikala. Kužiš...trgovački putnik..nije bio u XXX ulici, nego u YYY ulici.RADIO je, sve legalno.Samo ga poslodavac tuži da je lagao o lokaciji.Zašto ? Nemam pojma. Mene ovjde zanima ima li netko tko je pravnik i može odgovoriti da li je ta EXIF datoteka dokaz na sudu. Hvala svima koji odgovore.
  3. Radi se o slijedećem. Jedna soba je snimila fotografiju digitalnim aparatom prije nekoliko godina ( privatna snimka načinjena namjerno bez sumnje na neovlašteno snimanje pošto je u njegovom stanu).Sada poslodavac tuži ( pokušava dati otkaz) snimljenu osobu da je za vrijeme posla obavljao privatne stvari, te nije bio na svome radnom mjestu.Na samoj fotografiji se baš i ne vidi dobro gdje je snimljena, ali se poslodavac "zakačio" na exif datoteku ( exif je znamo podatak koji pokazuje kada je fotografija načinjena,model aparata...)po kojoj se može zaključiti da se tužena osoba nije nalazila na radnome mjestu. Stvar je jako,jako ozbiljna.Ja se razumijem u digitalnu fotografiju i znam da se exif datoteka može namjestiti ( koliko znam ovisi o tome kako je namješten sat na aparatu, ako je on netočno namješten onda će i exif datoteka pokazivati krivo vrijeme...mislim da sam u pravu).Zanima me može li se takva fotografija koristiti kao dokaz na sudu.Da stvar bude zanimljivija osoba koja je snimila fotografiju je unazad dvije godine od strane mog poslodavca tužena za nekakva kaznena djela ( ne znam toćno koja) pa mi je sada jako sumnjivo zašto moj poslodavac vjeruje toj osobi.Pošto nisam u pravnim vodama zanima me ima li negdje u nekom zakonu pojašnjenje ili uputa kako se postupa sa digitalnim fotografijama. jako bih volio da mi netko konkretno odgovori jer stvar zaista "gori".
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija