Jump to content

Dolibas

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, imamo slučaj da živimo u stanu od supruginog oca (30m2). Planiramo vrlo brzo otići u inozemstvo zajedno sa djecom. Nikad nismo bili prijavljeni na toj adresi ali kao dokaz stanovanja imamo telefonske račune i svjedočanstva susjeda. U stanu smo skoro 10 godina. S obzirom da se bojimo zbog psihičkog stanja vlasnika, da onog trenutka kada odemo i stana taj stan bude poklonjen nekome (bile su prijetnje da ako odemo iz Hr, da će taj stan pokloniti bilo kome) naše pitanje bi bilo kako se možemo osigurati da se taj stan ne može prodati? (stanarsko pravo ili tako nešto?). Hvala na odgovorima.
  2. Molim pomoć iskusnog odvjetnika. Naime, radi se o ukradenom vozilu za koji je odbijena isplata kasko osiguranja, jer je prilikom krađe prometna dozvola bila u vozilu. Zahtjev je odbijen zbog kršenja ugovora. Ako ima nekoga tko bi se upustio u to, zadnji rok za prigovor je 31.08.2011. Tek sam danas dobio preporučeno poštom dopis, tako da nema puno vremena za reakciju. Molim da se isključivo javite na elbas.gm@gmail.com Hvala unaprijed.
  3. Hvala Vam na vrlo brzom odgovoru, to je najizglednija opcija otići u opet u podstanarstvo. Kompleksnija je situacija jer su tu bile neke usmene obaveze njezinih roditelja o kojima su nam obećavali već duži niz godina, koje su sada pale u vodu. Sve smo sami ulagali u nas, bez ičije pomoći, samo su visjela obećanja u "budućnosti" kojih se, sada očito, neće roditelji pridržavati zbog osobnih hirova. Ne bih htio da me se shvati kao nezadovoljnika, vrlo sam svjestan da sam imao sreće dobiti dobar posao u pravo vrijeme, ali ga eto, isto tako nisam dobio na poklon, nego dugim procesom napredovanja kroz minimalno plaćene poslove. Hvala još jednom na savjetima.
  4. Pozdrav, molim za savjet. Naime, radi se o slijedećem; zaručnica i ja živimo već oko 2 godine u stanu koji je u vlasništvu njezinog oca (oboje njezinih roditelja žive par stambenih ulaza dalje). Pred ženidbom smo, zaručnica je 5 tjedana trudna te smo sretnu vijest jučer otišli reći njezinim roditeljima (moji roditelji, prijatelji, svi su skakali od sreće jer je imala velike probleme da zatrudni i napokon je trudnoća uredna). No, sada dolazimo do problema jer njezini roditelji nisu "normalni" te nam je njezin otac (koji je i vlasnik stana) rekao da moramo odseliti iz stana zato jer ne želi plaćati ništa (?!). Doslovno je trudnu kćer jedinicu istjerao na ulicu. Ja radim u jednoj od banaka i primam plaću koja je nešto iznad prosjeka prosjećne plaće u Zg, a zaručnica odrađuje zadnjih 4 mjeseca pripravničkog u Rijeci nakon fakulteta, tako da trenutno u ovom slučaju imamo dovoljna primanja da nam nakon kredita i ostalih troškova ostane cca 3000-4000kn mjesečno. Moja konkretna pitanja su: - s obzirom da je ona jedina nasljednica, da li i kako ona može ostvariti pravo na tu nekretninu? (i koji su pravni instrumenti ako je to moguće ostvariti?) - njezin otac ima dokazanu medicinsku povijest psihičkog bolesnika, još uvijek radi u državnoj službi; da li se to može uzeti kao nekakva okolnost u nekom možebitnom sporu oko nekretnine? - mogu li ja, kao osoba koja je nepune 2 godine u tom stanu tražiti "nekakvo" pravo na taj stan? - da li on ima, s obzirom na sve navedeno, pravo nju istjerati iz tog stana? Molim vas bilo kakvu pomoć oko ovog pitanja, jer nam od sinoć svakih sat vremena dolazi lupati na vrata i raditi incidente po zgradi
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija