Jump to content

chupacabra

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nedavno me na autocesti zaustavio presretac radi prekoracenja brzine. Brzina je bila +50km/h od ogranicenja. Specificnost situacije je bila ta da presretac nije kvalitetno snimio moje vozilo, a tablicu nikako jer je dok sam bio u prekoracenju vozio daleko iza mene. Nakon mog spustanja brzine i prebacivanja u desnu traku, stigao me je, pretekao, izdvojio i legitimirao. U voilu su bila dva policajca. Imam li kakve mogucnosti prigovora na sudu (u zalbi sam vec napisao da nisam brzo vozio), s obzirom na nikakvu snimku?
  2. Prilikom nepropisnog parkiranja, kako vozilo ne pocinjava prekrsaj, nego vozac, zar nije logicno da se prilikom zalbe na sudu moze tvrditi kako je nepropisno parkirao netko drugi? Iako je vlasnik osobno kod pauka naknadno predigao vozilo?
  3. Kakva je legalna mogucnost zaposljavanja penzionera - branitelja ili ''obicnih'' u firmi. Ako je ima koji je nacin? Hvala.
  4. Povremeno kupujem razne artikle na internetu, najčešće odjeću. Uobičajeno je da kad stigne paket na carinsku poštu ili kod mene doma da platim carinu, PDV i nekih 50-ak kuna za koje ne znam zašto su, jer uvijek plaćam prijevoz do moje adrese. No dobro, ne kopam previše po tome, jer je to tako kako je... Ali, Neki dan mi došao paket koji je plaćen i u sebi ima račun na 496,75 USD (roba + prijevoz). Brza pošta-špediter koja je partner inozemnog prijevoznika mi posla ponudu za plaćanje s slijedećim troškovima: Vrijednost robe i prijevoz: 514,08 USD (ne znam otkud im taj broj), odnosno 2,600,55 kn Carinsko posredovanje pri uvozu: 150,00 kn Bankovna garancija: 10,45 kn (otkud ako je sve unaprijed plaćeno po ponudi?) Skladištenje po paketu: 10,00 kn Manipulativni trošak: 15,00 kn Naravno, na sve se još obračunava PDV. I carina na osnovnu vrijednost s prijevozom. Ja sam taj račun platio, jer je bio došao dan prije stare godine, pa nisam baš gledao, ali mi se sada čini da ima nepravilnosti. Naime u jednom sličnom slučaju, drugi špediter-prijevoznik nije mi ''nabijao'' zadnja 4 troška. Radi li se ovdje o legalnom postupku ili samovolji špeditera? Ispričavam se na podužem postu i unaprijed hvala na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija