Jump to content

Martin25

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U ovom slučaju bih ipak vise cijenio mišljenje nekog tko je pravnik i tko može navedeno prokomentirati sa stajališta zaštite potrošača. Zahvaljujem.
  2. Dragi svi, situacija je slijedeca: Od 2009. godine imam pretplatu na Tele2 Knock-out tarifu (0,49kn/min, obracunska jedinica 60sec i onda daljih 15 sec.). U veljaci 2011. Knock-out tarifa mijenja se na 0,39 kn/min. ali meni i dalje naplacuju skuplje tj. 0,49 kn/min. Svi ostali uvjeti (obracunska jedinica, uspostava poziva i sl su ostali identicni). U pristupnom ugovoru s Tele2 nigdje ne pisu tocno odredene cijene vec pise Knock-out tarifa prema vazecem cjeniku. Pa zar mi oni nisu MORALI sniziti cijenu na povoljniju, trenutno vazecu Knock-out tarifu tj. na 0,39 kn/min?? Iz Tele2 sam dobio odgovor kako je za mene vazeca Knock-out stara tarifa, a ne nova (povoljnija). Medutim, da su povisili cijene sigurno bih morao platiti po tim visim cijenama, zar ne...!? Cijenio bih vasa misljenja, hvala!
  3. Hvala vam na pomoci. Bas mi je bilo cudno da bih morao placati trostruki iznos kad se sve lijepo moze mapraviti za puno manje. To bi stvarno onda bilo neposteno. Sad mi je lakse Onda cu napisati izjavu da se slazem s nalazom vjestaka i da imam ljude za to napraviti. Nadam se da ce nakon toga sve biti ok. Ako netko smatra da to nece ispast dobro ili ako treba nesto drugo napravit, molim vas da pise....!! pozdrav svima
  4. Dobri ljudi molim vas pomoć. Prilikom izvodenja radova na krovu moje kuce, dio gradevnog materijala pao je na susjedov krov (cigle i kupe). Razbijen mu je krovni prozor, i ostecen krov i okapnica. Otisao sam do njega i isti dan potpisao na papiru da sam to ja ostetio, i da cu popraviti. (ne znam da li je pametno to sto sam potpisao ali osjecao sam se kriv i htio sam mu to nadoknaditi). Zvao sam i neke majstore da to dodu pogledati pa da mu o mom trosku poprave ali mi je on rekao da se strpim. Par dana nakon toga, susjed je kontaktirao sud i dosao je sudski vjestak za gradevinu skupa sa sucem. Izradili su nalaz koji su nam dostavili nakon mjesec dana. Tamo je napisano sto je sve osteceno i koliko bi to kostalo (14.000kn). Ostao sam sokiran cijenom jer sam provjerio koliko bi kostao materijal i koliko su mi majstori trazili, te me to ne bi kostalo vise od 6.000 kn. Nakon toga sam uzeo nalaz vjestaka i trazio od nekih gradevinski firmi da mi daju ponude prema svim stavkama u nalazu vjestaka (uzamjena prozora, popravak krova i okapnice). Prikupio sam dvije ponude i nit jedna ne prelazi 7.500 kn. To su i neke firme gdje poznajem ljude (radili smo zajedno) pa bi mi dali i odgodu placanja, mozda bi im ja nesto zauzvrat napravio i sl. i sve bismo to rijesili. Ponude sam dostavio susjedu (odmah poslao preporuceno). No, on za to nece niti cuti. I tako mi je prosli tjedan stigao dopis od njegovog odvjetnika (necu navoditi ime) da platim 18.000 kn ili ce me tuziti. Napisao je i da sam duzan nekakvu nematerijalnu stetu pa je zato iznos veci, a ako ne budem platio tuzit ce me pa ce me i sudski troskovi sve zajedno kostati preko 25.000 kn. Pitao sam poznanika koji se razumije u pravo i rekao mi je da nisam duzan placati vec da je dovoljno da sam dao ponude ovlastenih izvodaca za popravak i da sam time ispunio svoju obvezu retencije? (mislim da je tako rekao). Dao mi je savjet i da ovdje postavim upit i da ce netko sigurno moci pomoci. Sad stvarno vise ne znam sto da radim jer je susjed dosta mocan u nasem mjestu (Buje) i bojim se da ako me tuzi poznaje sve suce i oni ce presudit za njega pa kako cu platiti toliko iznos. Nikako ne shvacam zasto bih morao placati triput skuplje nesto sto se slucajno dogodilo jer mi postaje ociti da me hoce opeljesit iako zna da nisam pri lovi. Molim vas pomoc jer ne znam sto mi je ciniti, dali su mi rok za odgovor 7 dana i onda ako ne platim morat cu na sud sto ce me jos duplo skuplje kostati... Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija