Jump to content

yocurly

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. malo sam bolje proučila papire. Podnesen je istražni zahtjev protiv više osoba, među njima su i A i B ostale osobe priznaju da su znali zajedno zapaliti, ali da si nisu prodavali policija nema nikakav dokaz o prodaji osim izjave osobe A osoba B negira optužbu i jedina je osoba koja je zadržana u pritvoru znam da je konfuzno, i meni nije jasno da te samo tako netko može optužiti za prodaju i da mu sudac vjeruje
  2. Dobila sam na uvid zapisnik o ispitivanju 3 osumnjičene osobe. Prisutan je bio istražni sudac i zapisničar, te županijski državni odvjetnik. Sve 3 osobe su se odrekle branitelja. Kazneni predmet u sva 3 slučaja je bio protiv osobe A radi čl.173 st.2 Osoba A optužuje četvrtu osobu osobu B kako bi se izvukla.
  3. Ovo oko osobe A da li je i ona optužena i kako je dana izjava još moram provjeriti. Malo me je ovo zateklo preko noći i nisam upoznata s pravom. Osoba A je priznala da je povremeni konzument. Ne znam kako se to procesuira i da li je i osoba A sada optužena. Na ispitivanje je bilo privedeno više osoba i samo je osoba B zadržana u pritvoru na temelju izjave osobe A. Koliko znam vaga nije pronađena i sve je bilo u jednoj vrećici, dakle nisu nikakvi paketići. Naći druge osobe koje će htjeti optužiti osobu A će biti teško jer se radi o uskom krugu prijatelja koji su dobri i sa osobom A i sa osobom B.
  4. Osoba B je privedena zbog mogućeg utjecaja na svedoke. Tek je početak, svjedoci, a među njima i osoba A bit će pozvani na prvo ročište tek sljedeći tjedan. Ne znam da li je to izjavljeno samo pred policijom ili i pred sucem. Moram to još provjeriti kod odvjetnika. Nađeno je nažalost oko 50 grama, što zaista je za osobnu upotrebu ali za period od kojih 2-3 mjeseca. Odvjetnik radi sve što je moguće, konzultira se i sa drugim odvjetnicima, ali je pesimističan, jer da je sudska praksa takva da se vjeruje svedocima na riječ, čak i na prvu izjavu policiju, što pak dovodi do toga da onda niti nema razloga za pritvor, a ipak je određen.
  5. Osoba A lažno optužuje osobu B za prodaju. Osoba A je osoba koja se uistinu i bavi prodajom i preprodajom. Osoba B je povremeni konzument i kod nje je nađena određena količina trave za osobnu uporabu. Osoba A izvlači sebe na način da lažno optuži osobu B. Osoba B negira prodaju. Osoba A je i prije bila privođena na ispitivanje. Osoba B nije nabavljala od osobe A baš iz razloga što zna da je osoba A bila pod policijskim nadzorom. Nema nikakvih materijalnih dokaza za prodaju, osim za posjedovanje. Osobi B sad prijeti kazna od minimalno 3 godine na temelju te lažne optužbe. Inače se radi o bivšim poslovnim partnerima. Osoba B je odnijela sve klijente i većinu posla za sobom.
  6. Odvjetnik kaže da je praksa suda da se vjeruje prvom iskazu, bez obzira o kasnijoj promjeni izjave. Optužena osoba je nekažnjavana, blizu 40 godina i kod koje je nažalost pronađena marihuana za osobnu upotrebu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija