Jump to content

Zenshu

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bovu zahvaljujem Vam da odgovoru! Sve nam je to jasno, ali nije nam u interesu vući se po sudu, već što prije useliti jer smo u podstanarstvu, a to će jedino biti moguće ako riješimo priključak za struju. Kako na najlakši mogući način dobiti priključak za stuju u kući koja nije legalizirana? Hvala Vam!!
  2. Poštovani, već neko vrijeme pokušavamo pronaći rješenje za useljenje u stan, odnosno dio kuće. Naime, rodbina koja u kući živi ne želi nam dati priključak za struju, a kuća nije legalizirana. Nikakvi papiri, pa čak ni vlasništvo zemlje nije riješeno. Jedina dokumentacija je ostavinska rasprava gdje su se nasljednici međusobno podijelili. Naime, dobili smo informaciju da se do struje može doći ukoliko se HEP-u prilože dvije kopije broja brojila, četiri kopije iz katastra s uplanjenim objektom i dokaz o vlasništvu objekta ili čestice zemlje, te oib osobe na koju glasi taj dio objekta. Zanima me koliko je ova informacija točna, odakle uopće početi, te treba li za sve ovo "izvesti" riješiti vlasništvo zemlje koje nam je najveći problem? Hvala Vam.
  3. Poštovani, moja prijateljica je saznala da je trudna, a upravo je napunila godinu dana staža u školi. Osoba koju mijenja se vraća s porodiljnog i njezin ugovor ističe. Kakva prava ona ima ako otvori održavanje trudnoće prije nego se osoba koju mijenja vrati? Ostvaruje li i ona pravo na punu plaću 6 mjeseci ili što? Što je sa porodiljnim? Hvala!!
  4. Poštovani, moja prijateljica je saznala da je trudna, a upravo je napunila godinu dana staža u školi. Osoba koju mijenja se vraća s porodiljnog i njezin ugovor ističe. Kakva prava ona ima ako otvori održavanje trudnoće prije nego se osoba koju mijenja vrati? Ostvaruje li i ona pravo na punu plaću 6 mjeseci ili što? Što je sa porodiljnim? Hvala!!
  5. Zenshu

    Zavrzlama

    Poštovani, nadam se da sam na pravom mjestu. Obzirom da nisam baš upućena u pravo kao takvo, pretpostavljam da jesam. Naime, imam za Vas mnogo pitanja, trudit ću se biti što jasnija. Suprugova majka ostavinskom je raspravom dobila stan u obiteljskoj kući koja je 80-ih bespravno sagrađena. Kako smo mi u podstanarstvu, gledamo kako bi što bezbolnije i jeftinije riješili svoje stambeno pitanje. Međutim, problem nije samo u legalizaciji i etažiranju, već i u neriješenom vlasništvu zemlje na kojoj je objekt izgrađen. Kako je prošlo dosta vremena od kupnje zemljišta nekolicina nasljednika nije dostupna. Kako to pravno riješiti? Obzirom da plaćamo podstanarstvo, a i u tom spornom stanu imamo puno ulaganja (niski roh bau) možete li nam reći koliko bi nas okvirno koštale sve dozvole i koliko bi vremenski to moglo trajati (područje Splita)? Nadam se da ova pitanja nisu neprimjerena, znam da mi ne možete na njih s preciznošću odgovoriti, molim Vas barem okvirni iznos i trajanje. Rekli su nam da bi odvjetnik za ovo naplatio minimum 2000 eura. Nama je ovo jedina opcija izslaska iz podstanarstva, a papiri su nam potrebni jer bez njih ne možemo dobiti priključak struje. Nadam se da sam bila dovoljno jasna. Hvala Vam unaprijed na Vašem odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija