Jump to content

ababic

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako firma nema kolektivni ugovor niti pravilnik o radu, a sklapa se ugovor o radu na određeno vrijeme, da li se može tim ugovorom dogovoriti preraspodjela radnog vremena na način da se za odrađeni višak sati produžuje trajanje ugovora, ili je ipak potrebno tražiti suglasnost inspektora rada? Radi se o firmi sa samo 3 radnika.
  2. Da li je u ugovoru o radu ovezno navesti koji dan će radnik koristiti tjedni odmor ili se samo moze napisati da ce to biti jedan dan u tjednu?
  3. Da li je zakonom određen max. broj dana godišnjeg odmora? Može li se ugovorom o radu odrediti godišnji odmor od npr. 60 dana?
  4. Jedini sam stalno zaposlen u tvrtki d.. - turističkoj agenciji koja je otvorena samo ljeti, a zimi se poslovi obavljaju kod kuće. Radno mjesto - voditelj poslovnice. Nisam član uprave, niti službeno član obitelji vlasnika, ne živimo u istom kućanstvu, ali sam odgovoran za cjelokupno poslovanje agencije, uključujući određivanje rasporeda rada i visine plaće. U ljetnom periodu nužno je da radim svaki dan, i uvijek više od 48 sati tjedno. Kakav ugovor bi se mogao napisati za moje radno mjesto s obzirom na novi Zakon o radu? Da li je dovoljno u ugovoru navesti da samostalno odlučujem o organizaciji rada i poslovanju agencije, pa da se na mene ne primjenjuju odredbe Zakona o radnom vremenu i tjednom odmoru?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija