Jump to content

gemin

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Tako da mi evo već 5 i pol godina čekamo tu dozvolu, da možemo dići hipotekarni kredit i napraviti sebi stan, jer krov prokišnjava na sto mjesta, jer smo podstanari, ali gospođa koja vodi nas, kaže da nije ona socijalna služba. U jednom danu može nas riješiti i nije mi jasno u čemu je problem. Očajni smo, molim pomozite, netko!!! Mi živimo u drugom gradu i ne možemo uzimati slobodne dane za otići im dosađivati svaki tjedan i to naravno da samo dva dana u tjednu primaju stranke ( karikiram od 9-12 sati), pa bi možda trebalo uzeti nekog pravnika koji zna gdje i što, pa evo molim ako zna netko nekoga, da nam javi.
  2. Poštovani, molim za pomoć. Naime, zahtjev za lokacijsku dozvolu, nakon naslijeđenog nelegaliziranog objekta, predan 07. 10. 2005. U međuvremenu se mijenjao zakon, pa broj stambenih jedinica je premašio dozvoljene, pa smo nakon poziva na dopunu zahtjeva prošle godine 2010., predali novi zahtjev za izdavanje Rješenja o izvedenom stanju za stambenu dvojnu građevinu, mehaničku otpornost, geodetsku podlogu itd. Da bi nakon što smo to sve predali, dobili rješenje o odbijanju zahtjeva za lokacijsku dozvolu,jer kao nismo sve dostavili, a Zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju zaprimljen je kao novi s datumom 06.05.2010. Rekli su da to tako moraju da zatvore onaj stari zahtjev i na taj novi napisali da je to Vezano na UPI 350...od 07.10.2005. Sada nas odugovlače, iako nema nikakve prepreke jer se uklapamo u urbanistički plan, parcela od cca 6 000 m2 podijeljena za tu dvojnu građevinu, udaljenost od susjeda štima, nikome ne smetamo, vlasništvo čisto, nitko ne može ništa osporavati, geodetska podloga predana, mi više ne znamo što nam je činiti. Kome se obratiti i postoji li pravna pomoć i znate li koga tko bi to mogao riješiti za preporučiti? Predmet vodi - Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja ( Zadarska županija). Naš projektant ode svako malo gnjaviti, ali samo kažu da će kad stignu, puno posla i tako ga skinu sa vrata. Molim Vas pomozite! Š to nam je činiti, jer smo već na rubu živčanog sloma? Unaprijed se zahvaljujem.
  3. Molim pomozite! Naime, mama mi je imala ozljedu na radu, u pitanju je oko. Na svu sreću nije završilo kako je moglo. Nakon oporavka šivanja u oku itd, utvrđen je glaukom u oba oka, za koji spec.dr.medicine rada tvrdi da nije posljedica ozljede i isti ju je skinuo s bolovanja i poslao liječničkom povjerenstvu. Po njemu je glaukom bio prisutan i prije, a spec.dr.oftalmolog kaže da se to još ne zna, jer je mama još u obradi, naručena je za nekakvu neurooftalmološku pretragu. Spec.medicine rada se drži priče:-Kako na oba oka?-, a dr. oftalmolog da je u zdravom oku malo povišen očni tlak zbog naprezanja, jer je na ozlijeđenom oku imala povez 2 mjeseca. Kao drugo, nalaze od psihijatra uopće nije upisivao nigdje, nego joj je rekao da što ona ima s istim, iako joj je dijagnoza: anksiozno-depresivni poremećaj i pretjerna reakcija na teški stres i na terapiji je. Te nalaze smo također poslali u povjerenstvo. Uglavnom,spec oftalmolog kaže da će vrijeme i nalazi pokazati hoće li biti kakvih posljedica, možda glaukom bude privremen, možda trajan kao posljedica, a da to što tvrdi spec.medicine rada za sada "ne stoji", citiram oftalmologa. U povjerenstvu su nam rekli (kada smo nosili prigovor na bolovanje) da mama može otvoriti bolovanje kod svog dr ili ići raditi. Ako ide raditi kakva je procedura dalje, što ako joj se opet nešto dogodi upravo zbog te ozljede na radu jer joj je vidno polje smanjeno, a ona radi na visećoj pokretnoj traci s oštrim alatom pri velikim brzinama i što ako se dokaže da je bolest posljedica ozljede na radu? Što savjetujete??? Zahvaljujem i ispričavam se zbog dužine posta.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija