Jump to content

michaelle

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molio bi savjet. 2001 sam otišao u mirovinu na osnovu ptsp i dobio profesionalnu nesposobnost za rad, žalio sam se i promijenjeno mi je u opču nesposobnost za rad. dali postaji nacin da mogu raditi u mirovini, ili da stavim mirovinu u mirovanje i zaposlim se. hoce li to utjecati da mi kasnije vise nece htjeti vratiti mirovinu iz mirovanja.mirovina mi iznosi 2475 kuna i nisam trazio invalidnost,tj nemam je.
  2. Ovo je malo duža priča, ali molim Vas da mi pomognete. Imam problem sa svojom daljnjom obitelji i sa suvlasništvom nad kućom u kojoj živim. Dakle, riječ je o parceli koja je u vlasništvu moje obitelji preko 100 godina i na kojoj su sagrađene 3 kuće. Moj pradjed je svakom sinu ostavio jednu kuću, jedan od njih je drugom prodao svoju i tako ostaju u vlasništvu moj djed u 1/6 i njegov brat koji posjeduje 5/6. Nakon njihove smrti vlasništvo moga djeda nasljeđujem ja, baka i moja dva strica, a vlasništvo djedovog brata njegova kćer koja sve prepisuje na sina.2001 godine vršimo sporazumno razvrgavanje suvlasništva i taj sporazum smo svi potpisali da se želimo razvrgnuti, ali elaborat koji je radio geodet je potpisala samo baka koja nije ni razumjela o čemu se radi, tako je međa ucrtana kroz zadnju prostoriju moje kuće. Ostali suvlasnici uključujući i mene su to saznali puno poslije, ali njima nije ni stalo do toga. U Toj kući je živjela moja baka, otac-do smrti, ja sam tu rođena i s prekidima živjela čitav život. Hoću reći da je u posjedu oduvijek. Ja sam se doselila natrag u kuću prije godinu dana i tada je moj rođak koji je u vlasništvu i posjedu onih 5/6 počeo zahtijevati da mu dam tu prostoriju,koju nikad nije koristio ali se po međi nalazi na njegovoj parceli. To je kućica u nizu, sa jedne strane naslonjena na drugu kuću, a sa druge na njegovu garažu, koju je bespravno sagradio devedesetih godina. kuća ima 63m2, dakle ako mu popustim ništa mi ne ostaje, a i nemogu radi toga što da bi promjenila oronulo krovište nemogu bez njega. Pokušao je čak iči i sa tim da mu dam tu kvadraturu dvorišta, ali ni to nemogu jer imam oko 50m2 dvorišta ispred kuće. 2008 godine umrla je moja baka i ostavila mi svoj diokuće i prije 2 mj., sam isplatila jednog strica, tako da ja sad imam 3/4 a nasljednici tog drugog strica 1/4, nadam se da ču i njih isplatiti bez problema. Uglavnom oni ne žele na sud, kažu da ih ne zanima. Također nikad nisu bili u posjedu jer je moj stric kao djete otišao živjeti u sloveniju k baki. Evo, nadam se da sam rekla sve potrebno za odgovor. Molim Vas da mi kažete šta da radim. Hvala unaprijed
  3. Detektivi su jako skupi, ali evo upravo pokušavamo s netom. Interesantno kako se toga nismo sjetili, facebook, hm
  4. Bartleby. Ja zasad nebi navodila koji je to CZSS radi toga što je malo mjesto i nema puno sličnih slučajeva, pa radi sigurnosti, nadam se da se ne ljutiš. Neznam, ne smatram da je sigurna kuća zlostavljanje, ako doma imaju gore zlostavljanje. Mislim ne prebija ih on, ali im recimo brani izlaske, televiziju, slatkiše, kompjuter isl, a baš ako mu se usprodstave onda ih udara, a to je dosta često jer je u pitanju dvoje muške djece. Kažem nije to prebijanje, da ih lomi i sl, ali su batine. Pokušano je biti uporan, ali njih nemože pokrenuti ni oklopno vozilo, tj., pokrenuti su oni ali na neki čudan način, pristrano ocu, da bi čovjek čak pomislio na mito.
  5. A da, to joj i ja tvrdim. Ali i razumijem ju, teško je nakon godina straha i maltretirana biti svoj i jak. Dolazi ona polaka do nekih stvari, nadam se da če uspjeti. Hvala na pomoči, nadam se da kad joj pokažem ovaj forum, dobit če malo snage i odlučnosti.
  6. Da, sve je prijavljeno, mislim da nije dječijem pravobranielju, ali je socijalnom, oni ga pozovu na razgovor, naravno, gdje on kaže da to nije istina. Zatim pozovu nju i kažu joj da ne izmišlja jer če je prijaviti. Ma mislim, nije ona bez grijeha, nije savršena, ali nitko nemože reči da je loša majka, jer sve daje i ulaže u djecu, čah se i ne bori, niti za bračnu stečevinu. Ner sili da viđa djecu, plača sve režije u kuči gdje su djeca, alimentacija joj je svaki mj sve veča, daje sve što on poželi, samo da djeca ne nastradaju.
  7. Zna samo ime i prezime. Nije uspjela naći nikog od rodbine, jer je otac sin jedinac kod pokojnih roditelja koji su kuću prodali davno i nezna se za rodbinu jer je u hhrvatskoj nema. Naime čovjek je otišao kad je saznao za trudnoču i odtad ga nema u hrvatskoj. Na mupu je dobiven onaj odgovor koji sam več navela, da se nakon napunjene 25 godine nema pravo dobiti podatke. Također u matičnom uredu, traži se potvrda od mupa. Dakle nitko ne želi dati podatke, za pokriče im treba potvrda od mupa koji ju nije dužan izdati.
  8. Upravo o tome i govorim, državne institucije nisu dužne davati informacije, a kako nači nekoga tko je negdje u francuskoj, a nitko nezna gdje je, bez interpola i pomoči institucija.
  9. A eto ona je izgleda rođena pod takvom zvijezdom, osuđena na 18 mj i toliko odležala. Nema zabranu viđati djecu i vidjela ih je prije par mj, ali su nakon toga djeca bila kažnjavana od oca, pa ona više ne inzistira. Svi znaju za pokvarenost bivšeg muža i za to da ju proganja, ali nitko neče da posvjedoči, ja nažalost nisam bila prisutna niti jednoj takvoj situaciji, pa nemogu na policiji ništa, a što se tiće djece molila me je da ništa ne govorim upravo radi toga što djeca na kraju zato dobiju po glavi. U zatvoru je bila radi krivotvorenja potpisa pri dizanju nekakvih lažnih kredita za koje su trčoj osobi koja je pobjegla u inozemstvo i nikad nije tražena dati veliki novci. Ni sama nemogu vjerovati da se u sustavu u koji svi vjerujemo mogu dešavati takve stvari kao što se njoj dešavaju i da se baš svi mogu oglušiti, nadam se da mi taj sustav nikad neče trebati. Ona bi išla na to da dobije djecu, ali zna da če bivši muž poluditi na to i tko zna što je u stanju, a po dosadašnjem stanju situacije nema ju tko zaštititi. Postoji li kakva mogučnost da se procjeni stanje od neke više institucije i da ona dobije djecu te da ih se na neko vrijeme skloni u neku od kuča za zaštitu takvih majki s djecom, dok se stvari smire. Dali ona može tužiti socijalno i krenuti sve to iz početka na nekom drugom socijalnom i nekom drugom policijskom upravom?
  10. Neznam koliko se tu može učiniti nakon toliko godina. Nisam odvjetnica i možda imam krive informacije, ali meni bliska osoba koja je rođena 1973 godine i zna ime i prezime svog bioluškog oca, je prije 2 godine pokušala tražiti tog čovjeka koji se nalazi negdje u francuskoj.,Rečeno joj je da ga više nema pravo tražiti jer je navršila 25 godina života. Tj., da ga je imala pravo tražiti do 25 godine života. Za Vaše dobro nadam se da imam krivu informaciju.
  11. Molim Vas da pomognete. Jedna moja prijateljica se rastala od muža koji ju je za cijelo vrijeme braka tukao i maltretirao na sve moguče naćine. To je bilo prije 3 godine. Također ju je za vrijeme braka nagonio na neke ilegalne radnje tipa prevare, krivotvorenja potpisa isl. Naravno to je otkriveno i odslužila je 18 mj zatvora. Prije osude je centar za soc. skrb njemu dodjelio skrbništvo jer je ona ta koja je otišla. Danas joj brani posjete djece mada ima pravo viđati ih, tj. ako ona inzistira da ih vidi, djeca nastradaju, pa ona ne inzistira. Prati ju kuda se kreče, pokušava je pogaziti s autom na cesti, zaletava se u njezin auto kad se sretnu isl. Mjesto u kojem žive je malo i svi sve znaju, tako isto policija, centar za soc. skrb i sve ostale institucije se oglušuju na njezine prijave samo zato jer je to ona i jer je bila u zatvoru, kako se kaže, kriva je i zato što pada snijeg a nije sunčano. Ona je izbezumljena, djecu nije vidjela mjesecima, skriva se u kući od straha, boji se sama i u trgovinu otiči. Molim Vas dali možete pomoći s nekim savjetom, kamo da krene i što da učini, molim vas u njezino ime. Hvala unaprijed
  12. Molila bi Vas da mi pomognete u vezi ostavinske rasprave koja je prekinuta radi nezadovoljstva nasljednika. Nas je četvero nasljednika nakon djeda koji je umro u 5 mj. prošle godine. Jedan ujak je imao ugovor o doživotnom uzdržavanju i u njemu mu djed ostavlja pola nove kuće od cca 150m2, 5 vrtova oko kuće(neznam površinu) i svu pokretnu imovinu, s tim da mu je drugu polovicu te iste kuće prepisao darovnim ugovorom 1975 godine. Drugi ujak je na jednom od tih vrtova sagradio kuću bez dozvola, na riječ djeda da če mu taj i još jedan vrt koji se nalazi pokraj kuće ostaviti kad umre,što nije izvršeno. Dakle ostaje još stara kuća površine cca 70m2 koja bi se djelila na nas četvero. Cijelo to imanje koristi taj ujak koji je dohranio djeda. Mene u svemu tome zanima, kakav postupak sada slijedi? Dali se dugo čeka? Dali ovaj ujak koji je sagradio kuću na djedovom zemljištu može dobiti te vrtove? I na šta u stvari ja i ovaj drugi ujak koji smo dobili samo po 1/4 stare kuće imamo pravo. Mi ne osporavamo njemu da ima cijelu novu kuću i vrtove, jer je to zaslužio teškim životom i brigom za djeda, ali postoji li mogučnost da se sudu napiše nekakav prijedlog kako bi nama to odgovaralo, tj., da se on odrekne djela u staroj kući, ovaj da dobije vrtove i također se odrekne djela u staroj kući i da ja i ovaj četvrti imamo po1/2 te kuće? Nisam spomenula da su i nova i stara kuća obiteljske i svi smo u njih ulagali, također smo imali volju i pokušavali njemu pomoči s djedom što on nije dozvoljavao, dapače pred kraj nam je čak i branio da dođemo u posjet. Hvala unaprijed.
  13. Puno Vam hvala na iscrpnom odgovoru. Več sutra ču otiči u katastar, gruntovnicu i kod odvjetnika. Bitno mi je bilo samo da znam da se može riješiti, jer mi financijska situacija ne dozvoljava kikseva. Sad kad znam da postoji mogučnost, idem to odmah i isposlovati. Još jednom hvala Vam od srca.
  14. Što se tiće onog dijela koje vam nije jasno: Dakle, moj pradjed je imao jednu česticu, koju su naslijedila 3 sina- jedan se odrekao odmah u korist drugog, tako da je moj djed u tome dobio 1/3, a otac od tog spornog rođaka 2/3. Na svakom djelu postoji kuća. Međutim, do 2001 godine to je bila jedna čestica, tada se je djelila i podjeljena je tako da meni međa prolazi kroz kuću, a to se je moglo izbjeći. Nedavno sam tražila sudskog vještaka da mi procjeni kuću i napravi relativni troškovnik za adaptaciju i kad je vidio tu podjelu rekao je da taj geodet to nije smio napraviti. Nije mi jasno kako netko može imati dio u kući, a da nije naveden kao suvlasnik i da mu nikad taj dio kuće nije fizički pripadao. Cijelu kuću Več preko 50 godina koristimo mi , tj. nasljednici mog djeda, a sad odjednom na dio imaju pravo i nasljednici djedovog brata. Po meni to je apsurd, a vas molim da mi kažete dali ja tu mogu išta napraviti, jer s ovakvim stanjem niti mogu adaptirati, a niti uopče raspolagati svojom imovinom, jer mi to osporavaju rođaci. Hvala Vam na trudu i na odgovorima, sad imam smjernice kud krenuti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija