Jump to content

very_confused1

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ja imam jedno pitanje je li moguće tužiti nekog ko je slao lažne slike za duševne boli? znači tvrdio da je netko tko nije. može li sud u tom slučaju tražiti adresu te osobe preko IP-a? i je li potreban kakav dokaz da je osoba slala lažne slike. npr. mail u kojem ih je poslao. hvala
  2. znači ako se dođe na policiju sa printanim mailom u kojem se tvrdi za sliku da je od te osobe ne može se na temelju toga podići tužba tj ne postoji nikakav zakonski način za saznati adresu i identitet te osobe? duševne boli? u kojim slučajevima policija uuopće preko IP može dobiti nalog (ako je potreba) i tražiti od providera adresu dotične osobe?
  3. mene je zanimalo može li policija ako ja tužim, saznati nečiju adresu iz maila tj tražiti od providera da dade adresu? i jel moguće zbog ovakvof slučaja tužiti za duševne boli?
  4. znači ne može se podignuti nikakva tužba? ni za prouzročene duševne boli ili nešto slično? a može li se zbog ovakve situacije, znači preko maila kojim je poslana lažna slika tražiti od policije adresa osobe koja je poslala mail? i postoji li kakav način da se iz navedene situacije ikako sazna adresa toga koji je lagao za sliku?
  5. Dobro jutro. Zanima me da li je na temelju sljedećeg moguće podići tužbu protiv nekog. Dvije osobe, osoba A i osoba B, se upoznaju na Internetu i krenu sa dopisivanjem. Osoba A (u daljnjem tekstu samo A) izmisli sve svoje podatke, od imena i prezimena pa do mjesta stanovanja i svega ostalog. Osoba B (dalje samo B) povjeruje sve. I tako se oni dopisuju duže vremena i B poželi razmijeniti slike. A lažira i to kao i sve do tada. Pošalje sliku stranog glumca, a B povjeruje. Nakon izvjesnog vremena između njih se stvori određena privrženost, možda ljubav (ukoliko može postojati ljubav između osoba koje nikad nisu komunicirale drugačije nego putem Interneta). Pritom B više 'voli' A nego obrnuto. Nakon dužeg vremenosg razdoblja dopisivanja B shvati da je slika koju je dobio zapravo slika nekog tamo glumca a ne osobe sa kojom razgovara svo to vrijeme. Znači B zna da je slika lažna, za sve ostale podatke misli da su ispravni. Može li B na temelju toga što je A tvrdio za neku sliku da je njegova, tužiti tu istu osobu? A pošto se oni ne poznaju (pričali jedino preko maila i msn-a) ne zna adresu te osobe (ima lažno ime), a sad pošto ja ne znam kako je to sa zakonima u RH ali valjda trebaš znati ime osobe koju ćeš tužiti ili najmanje adresu jer niste iz istog grada a potoji mogućnost da ima više osoba koje se jednako zovu i prezivaju, mene zanima može li policija tražiti nalog od suda da preko maila traži od providera adresu osobe koja je poslala mail sa lažnim slikama? (Znam da policija to može raditi u slučaju pedofilije, hakiranja i sličnog, ali može li i zbog slike) Znači uzima li se ovo kao kazneno djelo (kako li se to već zove) ili se jednostavno podrazumijeva da će osoba biti dovoljno moralna da to ne radi? Je li uopće nešto slično regulirano zakonima u Lijepoj našoj?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija