Jump to content

debelakis

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala na odgovoru i na strpljenju. da i neću potpisati pa makar bila i jednina kojane potpiše. ne vjerujem,možda ovi što etažiraju blefiraju da čim pola potpiše stanara,da se provodi... ili se može etažirati bez moga potpisa. sad su nam papiri kod mjernika,pa navodno onda firma za etažiranje radi elaborat koji nam donesu i ako se slažemo idemo kod bilježnika potpisati. znači,ja ne idem. ma s tim etažiranjem naši međuvlasnički odonosi uopće nisu rješeni.i dalje određene osobe koriste neke prostore koje nisu pitali sve stanare,da ih koriste nego samo na svom katu. a izgleda da mi otaje samo privatna tužba protiv takvih,a u to se nebih sama upuštala. i da jedna obitelj ima u vlasničkom list da posjeduje stan cca:40 kvadarata,a u biti imaju 60 tak. jer su uzeli prijašni vlasnici neku prostoriju,i ovi tupe da pripada njihovom stanu,i nebi pustili mjernika unutra,ali taj prostor nije pripadao njima.. i kome se ja mogu požaliti,osim njima da se urazume,ali je nemuguće jer galame i zatvaraju vrata.
  2. hvala na odgovoru.u sudu su objasnili ostalo. u biti sve koći jedan brat koji je u inozemstvu i koji se ne odaziva na telefon,a adresa mu je ne poznata. još fali samo njegova izjava,a ostavinska je otvorena prije 2 god. ali nije zakljućena jer njegove izjave nema.
  3. Da javim samo da je firma koja etažira zgradu rekla da ja osobno ne mogu ništa,jer kad pola stanara potpiše,etažiranje kreće u postupak. A protiv ovoga tko ne želi potpisati kod bilježnika,predstavnik stanara u ime cijel zgrade ima pravo podići tužbu. Da li je to istin? i da li je to po zakonu točno?
  4. molim Va sda mi što prije,pojasnite.. zajedničke prostorije ako nije provedeno etažiranje,priadaju jedinici lokalne samouprave da ili ne? znaći,gradu pripada zajed.prostor? ako je tako po zakonu,super,meni odogovara!? znaći,dogovaram se s gradom o otkupu? s onima koji misle da su suvlanici,očito ne mogu!
  5. ..nitko ništa? koliko dugo se inaće čekaju odgovori?
  6. molim Vas baka je umrla prije 2 god,sinu jednom je davno napisala pola placa,i radi se o polovici placa,koji je sestra ustupila drugom bratu, a ovaj drugi nikako da se razjasni već dvije god...živi vam Hrvatske i misli da ga hoćemo prevariti,pa me zanima koliko dugo ima pravo ostavinska biti otvorena?
  7. pokušala sam istraživati o etažiranju,ali moga problema nema.u mojoj zgradi na prizemlju ima zajednička prosorija,i na svakom katu isto zajednički prostori.Dobila sam informaciju da će kod nas svakom katu pripasti nakon etažiranja,prostorija na njegovom katu,ili će sve biti zajedničke od svih..I sada je predstavnica lobirala kod svih,jer sam si ja htjela uzeti prostoriju na svom katu uz potpise sa svoga kata stanara da mi ju udjeljuju.,jer je tako dobila i ona potpise na svom katu,da njoj udjeljuju na njenom katu...i sada je došla s osobom koja nam etažira,i iznjela prijedlog da na prizemlju pripada svima zajedno,a na katovima samo ovima s toga kata...naravno da meni to ne odgovara,jer sada dok to nikome ne pripada,mislim da stoji u zakonu da pripada gradu,išla bih ja radije otkupiti od grada,nego od ovih stanara...koji su naumili da mene izbace,a sebi da naprave dobro,dosta ljudi niti ne razumiju što su potpisali...i znam da ako ja jedina osporavam etažiranje,ne mogu ništa!,ako je većina za takvu odluku,koje nisu ni svjesni šta u potpisali!
  8. molim Vas da mi date odgovor.ako otvoram kozmetički salon u stanu i dobijem sve potrebne dozvole,jel mi treba suglasnost stanara? jer oni kažu da su oni glavni u zgradi!molim da mi uzmete sve u obzir..ne bih htjela letit u investiciju,a onda da me tuže? i jel moram imati prenamjenu stambenog u poslovni objekt?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija